Bu şartları karşılamayan EYT'den yararlanamayacak! Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun emeklilik için gereken şartları açıkladı

Bu şartları karşılamayan EYT'den yararlanamayacak! Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun emeklilik için gereken şartları açıkladı
SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik için gün sayan milyonlarca vatandaşa dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Erdusun, "Kimler EYT ile emekli olamaz" diyerek madde madde açıkladı.

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesinin ardından milyonlarca kişi emekli olurken, EYT'den yararlanmak isteyen ve bu şartları karşılamayan vatandaşlara ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun kötü haberi verdi.

Özgür Erdursun, "08.09.1999 sonrası memur olan ve öncesinde askerlik yapan kişi SSK ve Bağ-kur'da olduğu gibi askerlik borçlanması yaparak işe başlama tarihini öne çekemez ve EYT'li olup yaşa tabi olmadan emekli olamaz" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erdursun'un paylaşımı şöyle:

Kimler EYT ile emekli olamaz

Emeklilik olabilmek için primlerini tamamlarken 1 gün dahi yurt dışı borçlanması yapan ve yurt dışında çalışan, sosyal yardım ya da işsizlik maaşı alan kişi emekliliği hak etse dahi emekli olamaz.

1.10.2008 öncesi ortağı olduğu şirkette, ortaklık sonrası sigortalı olan kişi ve 1.10.2008 sonrası önce sigortalı olup daha sonra şirket ortağı olsa dahi son 2520 güne takılır ve 9000 güne ulaşamaz ise Bağ-kur'dan, son 1261 günü SSK'dan ayrıca tamamlamaz ise emekli olamaz,

08.09.1999 sonrası memur olan ve öncesinde askerlik yapan kişi SSK ve Bağ-kur'da olduğu gibi askerlik borçlanması yaparak işe başlama tarihini öne çekemez ve EYT'li olup yaşa tabi olmadan emekli olamaz.

08.09.1999 öncesi sigorta başlangıcı staj ve çıraklık olanlar 08.09.1999 tarihine kadar tüm kollara tabi ayrıca sigortalı olmamışlarsa, staj ve çıraklık sigortası ile EYT'li olamaz ve prim günü tam olsa dahi EYT'den emekli olamaz.

Bir işyerinde gerçekten fiilen çalışmadan kendisini sigortalı gösteren ve hizmet dökümünde bu çalışmalar için ''Ş'' ve ''K'' harfi olanlar bu sürelere ait günler iptal edileceği için, iptal edilecek günlere ile prim günlerini tamamlayanlar emekli olamaz, ayrıca o günler iptal olduğunda eksik primlerini tamamlamadan emekli olamaz.

Sosyal Güvenlik çalışma hayatı ve emeklilik konularında bilgilendirmelerimiz devam edecek... Takip, beğeni ve yorumlar için teşekkür ediyorum...

zgur.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar