Market fiyatlarına büyük indirim sinyali! Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı

Market fiyatlarına büyük indirim sinyali! Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gıda perakendecileriyle toplantılar yaptıklarını söyleyerek, "Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık, onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR İNDİRİM KAMPANYASI BEKLİYORUZ"

Bolat, gıda perakendecileriyle de toplantılar yaptıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık, onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz. Bu süreçte gerek hükümetimizin makroekonomik politikaları, para, kredi, döviz politikalarındaki olumlu gelişmeler gerekse piyasa denetimleri yoluyla piyasadaki enflasyonu azdıracak uygulamalara karşı mücadelemiz ile enflasyonla mücadele başarılı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"YETER Kİ HALKIMIZ ÇOK UYGUN FİYATLARDA ALIŞVERİŞ YAPABİLSİN"

Market fiyatları ve gıda sektörü ile ilgili olarak da Gıda Fiyat Komitesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı başkanlığında çalıştığını vurgulayan Bolat, şunları söyledi:

"Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordineli çalışıyoruz. Bu sıkı ve süreli koordineli çalışmalarla gıda ürünlerinde üretim, arz, tüketim, ihracat, ithalat ve stok rakamlarını göz önünde bulundurarak gıda fiyat artışlarını engelleyecek hangi tedbir varsa almaktan çekinmiyoruz. Bu anlamda bakanlık olarak ihracatı mümkün olduğunca artırmayı hedeflememize rağmen gerektiğinde süreli ihracat kısıtlamasına bazı ürünlerde gitmek zorunda kalıyoruz. Burada 85 milyonun uygun fiyatlarda alım yapabilmesini teminen gereken hangi fedakarlık varsa yapıyoruz. O üründe ithalat gerekli olacaksa da yine süreli olarak ithalat da yapmak durumda kalıyoruz. Yeter ki halkımız çok uygun fiyatlarda alışveriş yapabilsin, gıdasından eksik kalmasın. Bu noktada hükümet olarak halkımızın hizmetindeyiz. Ekonomideki tüm sektörlerle istişarelere açığız."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar