Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Bu ne aymazlık!

Sayın Devlet Bahçeli, basın yoluyla Sayın Meral Akşener’e ittifak çağrısında bulunuyor. Şaka gibi değil mi? Duyunca ben bu teklifin hiç de samimi olmadığını gördüm. Teklif su üzerine yazılan yazı gibi bir şey. Neden derseniz anlatalım.

Sayın Bahçeli, bizde zikzak yoktur diyordu ya!

Sen değil miydin, kendi yaptığın delegelerin üçte iki delege sayısı ile kongre günü kazanan Meral Akşener’in önünü kesmek için, kanun ve içtihatlara aykırı olmasına rağmen, Tosya ve Gemerek ilçe mahkemelerinden karar çıkarttırarak kongre gününü iptal ettiren? Zikzak yok öyle mi?

İYİ Parti kuruldu kurulalı, üç dört kez su üstüne yazılan yazı misali, dostlar alışverişte görsün babından eve dön, yuvaya dön gibi sözler sarf etmedin mi? Meral Hanım da pek tınmayınca, ben partiye gel demedim, kendi evine dön demiştim diye tornistan yapmamış mıydın? Zikzak yok öyle mi?

İYİ Parti kuruldu kurulalı, kaç bayram ve resmî gün geçti. Tüm partileri ziyaret ettiniz. Sadece İYİ Parti’yi ziyaret etmediniz. Bu pencereden baktığımız zaman bile yaptığınız davetin ne kadar samimiyetten yoksun olduğunu göreceksiniz. Geçmişte BBP Lideri rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’na yaptığınız samimiyetsiz davetler gibi.

Bu konuda bir anekdot anlatmak istiyorum.

2000’li yılların başlarında iki Mülkiye Müfettişi ile tanışmıştım. Sohbet anında yine MHP-BBP birleşmesi gündeme gelmişti. Mülkiye Müfettişleri şöyle bir anekdot anlattılar. İkimiz MHP Genel Merkezi’ne gittik, arkadaşlar ortalıkta hep bir birlikten ve beraberlikten bahsediliyor ama samimi bir girişim göremiyoruz derler. MHP Genel Merkez yetkilileri o zaman diyorlar ki efendim biz birleşmek için samimi tekliflerimizi yaptık ama onlardan cevap alamadık diyorlar, hatta BBP Genel Merkezi’ne yemek daveti yaptıklarının belgesini gösterdiler. Biz iki arkadaş BBP’lilere çok kızdık. Ne demek davet ediliyor ve cevap verilmiyorlar. Bu diyaloğun ardından gittik BBP Genel Merkezi’ne. Arkadaşlar MHP sizleri samimi olarak yemeğe davet etmişler ama sizler icabet etmemişsiniz derler. BBP’li arkadaşlar; doğrudur, yemek daveti aldık. Ama davetin hemen ardından ikinci bir mesaj gönderdiler. Efendim Sayın Genel Başkanımız önemli bir dış seyahate çıkacağı için yemek davetimiz iptal edilmiştir derler. Yemek davetini gösteren MHP’liler neden yemeğin iptal edildiğine dair çektikleri telgrafı size göstermemişler derler. Bu samimiyetsizliğin dik alâsıdır.

Zikzak yok öyle mi?

2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerini bir katakulliye getirerek kıl payı da olsa iktidarın kazanmasına önayak oldunuz. Şimdi de 11 büyük il olmak üzere muhalefet partilerinin kazandığı illeri AKP’nin tekrar geri alabilmesi için yine zikzaklara başladığınızı görüyoruz. Samimi değilsiniz.

Basında çıkan haber başlığı şöyle:

MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısında bulundu. Çağrının İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapması beklenen konuşma öncesi gelmesi dikkat çekti.

Meral Hanım sizin bu davetlerinizde zerre kadar samimiyet görse inanın icabet ederdi. Ama hayatınız zikzaklarla, komplolarla dolu. Amiyane tabirle yemezler. Siyasetin de kendine has bir ciddiyeti ve samimiyeti olmalıdır. Samimi olmayan ve ciddiyetten yoksun bu teklifleriniz suya yazılan yazı gibi kalacaktır. Kalmaya da mahkûmdur. Bu gerçeği sizler de çok iyi bildiğiniz halde işte dostlar alışverişte görsün misali zaman zaman yapıyorsunuz.

Bu ne aymazlık, bu ne biçim ciddiyetsizlik.

Beyler; biraz samimiyet, biraz ciddiyet lütfen...

Ne mutlu Türk’üm ve Müslüman’ım diyene ve diyebilene

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları