Yılmaz Tunç'tan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin açıklama: 3 polis gözaltına alınmıştı

Yılmaz Tunç'tan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin açıklama: 3 polis gözaltına alınmıştı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP grup toplantısı öncesinde suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan polislere ilişkin konuştu.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin, 3 emniyet mensubu hakkında AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı’nca resen soruşturma başlatılmış ve bu kişiler dün gözaltına alınmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli ‘oyun kurmaya’ çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz" demişti.

"YARGIMIZA GÜVENELİM"

AKP Grup Toplantısı öncesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin kendisine gelen soruyu yanıtladı. Tunç, soruşturmanın devam ettiğini belirterek "Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına, detayına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının önüne getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda yargımıza güvenelim. Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir."" dedi.

İlgili Haberler