Bu haber "Az olsa da paramız var bu yaz tatil yapmayı düşünüyoruz" diyen gençlere

Bu haber "Az olsa da paramız var bu yaz tatil yapmayı düşünüyoruz" diyen gençlere
Hükümetten gençleri ilgilendiren ve KYK yurtlarını kullanıma açan proje için devam kararı geldi. 18-30 yaş grubu gençler için temmuz ayı içerisinde başlayacak proje, eylül ayında sona erecek..

MUHARREM KAZER / GÜNBOYU

Ekonomik sorunlar nedeniyle yurt dışı tatiline çıkamayan gençlerin KYK yurtlarında kalmalarını sağlayan projede devam kararı alındı.

Geçen sene yaz boyu toplam 325 bin gence ücretsiz konaklama imkânı sunan Seyahatsever Projesi'nin bu sene de temmuz ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

Yaklaşık 2 ay boyunca devam edecek proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtları, 18-30 yaş arası tüm gençleri 5 geceye kadar ücretsiz ağırlayacak.

Kalınacak ildeki yurt müdürlüğü ile en az 1 gün öncesinden iletişime geçilerek rezervasyon yaptırılması gereken projede öğrenci olma şartı aranmıyor. Bakanlık personelleri ayrıca 444 0 472 numaralı ALO GSB aracılığıyla projeye ilişkin gençlerin merak ettiği tüm sorulara yanıt veriyor.

İlk olarak geçen sene başlatılan Seyahatsever Projesi yoğun ilgi görmüş ve 325 bin genci misafir etmişti. Öte yandan bu yaz hizmet verecek olan yurtlara "seyahatsever.gsb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

TALEBİN ARTMASI BEKLENİYOR

Gençlerin farklı şehirleri tanıması ve yaz tatilinin tadını çıkarması için eşsiz bir imkân sunan Seyahatsever Projesi'ne bu yaz da yüz binlerce gencin başvurması bekleniyor. 5 yıldızlı otellerden farksız olan yurtlar, proje kapsamında her gün 13.00-17.30 saatleri arası temizlik yapılacağı için boşaltılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar