Almanya doğurup Türkiye'de yaşayan annelere müjde: Kaç Euro verileceği belli oldu

Almanya doğurup Türkiye'de yaşayan annelere müjde: Kaç Euro verileceği belli oldu
Almanya'da doğum yapanları sevindirecek haber geldi. Almanya, ülkesinde çocuk yapmış ve Türkiye’ye yerleşmiş herkese, 'çocuk başı ayda 85 ile 251 euro arasında aylık bağlıyor.

Türkiye'de de benzeri bulunan çocuk yardımı için Almanya'nın verdiği miktar belli oldu.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Almanya’da çocuk doğuran Türk anneler ya da çocuk sahibi Türk babalar, Türkiye'ye dönmüş olsa bile, ‘Çocuk yetiştirme süreleri’ nedeniyle emekli maaşına bağlanabilecek.

Türkiye, seçim öncesi ‘500 dolarlık asgari ücret’ sözünü konuşurken Almanya, ülkesinde çocuk yapmış ve sonra Türkiye'ye yerleşmiş aileleri maaşa bağlıyor. Ortalama maaş ise 500 ile 600 euro arasında olacak.

KİMSENİN FARKINA VARMADIĞI KONU

Bu konu şimdiye kadar tam bilinmiyordu ve özellikle SGK üzerinden takibi zordu. Şimdi son güncellemelerin ardından SÖZCÜ olarak araştırmaları tamamladık ve ilginç sonuçlara ulaştık.

Almanya'da 1 Temmuz 2022'de aylık bağlama oranları yenilendi. Buna göre, Almanya'da yaşamış, orada çocuk sahibi olmuş ve sonra Türkiye'ye dönmüş bir çift ya da eş (özellikle de anne), emeklilik kasasına bir formla başvurması halinde, her bir çocuk başına emekli aylığı alabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar