Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tahliye edildi
Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının okullarıyla bağının kopmaması, üniversiteye katkısının devam etmesi amacıyla inşa edilen Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tesisleri polis eşliğinde tahliye edildi. BÜMED'in zorla tahliyesine Kemal Kılıçdaroğlu sert tepki göstererek, "Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının okullarıyla bağının kopmaması, üniversiteye katkısının devam etmesi amacıyla inşa edilen BÜMED tesisleri polis eşliğinde tahliye edilirken, derneğin yönetim kurulu ise kapıdan içeri alınmadı. BÜMED''in zorla tahliyesine tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Türkiye’de “kayyum” düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı!" diyerek tepkisini dile getirdi.

4 binin üzerinde mezunun yaklaşık 2.5 milyon dolarlık bağışıyla inşa edilen ve 30 yılı aşkın süredir üniversitenin bileşenlerine açık bir şekilde hizmet veren Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), Sarıyer Kaymakamlığı''nın kararıyla tahliye ediliyor.

Polis eşliğinde yapılan tahliye sırasında okula girmek isteyen derneğin yönetim kurulu ise kapıdan içeri alınmadı. Tahliyenin gerçekleştiği sırada okula girmek isteyen mezunlar ve derneğin yönetim kuruluna, polis ve güvenlik görevlileri izin vermedi. Aynı zamanda Rektörlüğün kampüsleri ziyarete de kapattığı görüldü.

Polis ve güvenlik görevlileri ile tartışan yönetim kurulu üyeleri duruma tepki göstererek "Evin sahibi evde olmadan evi tahliye edemezsiniz" diyerek kararın uygulanmasının yanlış olduğunu ifade etti. Üyeler, "Bu eziyet tarihe kara bir lekedir" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

Kurulduğu günden bu yana üniversiteye 40 milyon doların üzerinde bağış yapan, sayısız öğrenciye burs sağlayan, mezunlara iş imkanı sunan, akademisyenlerin araştırma giderlerinden konut ihtiyaçlarına kadar çözüm üreten BÜMED’in kampüsteki varlığına resmen son verilmiş oldu.

KILIÇDAROĞLU''NDAN TEPKİ

BÜMED''in zorla tahliyesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter''dan şunları yazdı:

"Binalarına kayyumun çöktüğü Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına sesleniyorum: Rektör görünümlü kayyumu birkaç ay sonra Boğaziçililer ile birlikte tahliye edeceğiz. Ve öyle evine falan da gitmeyecek, suçları ile yüzleşecek. Türkiye’de “kayyum” düzenine son vereceğiz. Çok az kaldı!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar