Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine hapis cezası!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine hapis cezası!
Boğaziçi eylemleri sırasında Naci İnci'nin makam arabasının çıkışını engelledikleri iddiasıyla yargılanan 14 öğrenci hakkında hapis cezası verildi. 14 öğrencinin 2'si 18 ay, 12'si ise 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Naci İnci’nin okul çıkışında makam aracının önünü kestikleri için İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi''nde yargılanan 14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi hakkında bugün karar verildi.

Gerçek Gündem''in haberine göre; Mahkeme heyeti, Berke Gök hakkında kamu malına zarar verme suçundan 1 yıl 6 ay, Eftelya Koyuncu hakkında kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

DURUŞMAYA ÇEVİK KUVVET ALINDI

Tüm sanıklara da 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu''na muhalefet suçundan 6''şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme başkanın talimatıyla duruşma salonuna gelen çevik kuvvet polisleri, davayı izleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu''nu ve izleyicileri salondan çıkardı.

HOCALAR ÖĞRENCİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, aileleri ve mezunları adına Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Bizler akademisyenler, mezunlar, aileler, öğrenciler olarak 14 öğrencimizin arkasında ve hukuksuzluğun karşısındayız. Öğrencilerimize dokunma, hukuksuzluğun karşısındayız. Mücadelemizden vazgeçmiyoruz, Boğaziçi ayakta kal” denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar