Bir Seçil Erzan vakası daha! Kamu bankası çalışanı yüksek kâr vaadiyle 100 milyon dolar para topladı

Bir Seçil Erzan vakası daha! Kamu bankası çalışanı yüksek kâr vaadiyle 100 milyon dolar para topladı
Kamuoyunda tanınan futbolcuları Fatih Terim Fonu adı altında dolandıran bankacı Seçil Erzan, davası devam ederken, yeni bir dolandırıcılık vakası daha gündeme bomba gibi düştü.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Denizbank eksi şube Müdürü Seçil Erzan yüksek kar vaadiyle futbol ve iş insanlarını Fatih Terim Fonu olarak adlandırılan Ponzi sitemiyle dolandırmıştı. Yeni bir dolandırıcılık vakası geldi. İstanbul Kadıköy’de bir kamu bankasında çalışan Ümit G.’nin aralarında kendi akrabalarının da olduğu kişileri yüksek kâr vaadiyle 100 milyon dolara yakın para topladığı ileri sürüldü.

Söz konusu olan konunun yargıya taşınmasının ardından geçen 1.5 yıla karşın henüz iddianame hazırlanmadığı ortaya çıktı.

kapak-084246.webp

ÜMİT’İN AKRABALARI OLARAK DAHİL OLMUŞTUK SİSTEME

Yaklaşık 1 milyon dolar dolandırıldığını iddia eden İbrahim Sabur, “Başlarda ödemelerimizi düzenli yapıyordu. Ümit’in akrabaları olarak dahil olmuştuk sisteme. Biz bu paraları onun hesabına atıyorduk o da ‘borç iade’ olarak bize ödeme yapıyordu” ifadelerini kullandı. İbrahim Sabur, 2021 Kasım ayında paraların hesapta olduğunu ancak çok fazla işlem yapıldığı gerekçe göstererek bankanın hesabı dondurduğunu söyledi. 6 Mayıs 2022’te üç kişi kendisinden şikâyetçi olduğunu ifade eden Sabur, “Ağustos’ta gözaltına alınmış. İfadesinde bizim dolandırıcılık yaptığımızı iddia etmiş. Sonra da nöbetçi savcılık tarafından serbest bırakılmış. Elimizde dokümanların bulunmasına rağmen serbest bırakılmasını ilginç bulduğunu söyledi.

emniyet-baglantilari-cozmeye-calisiyor-iste-16588231-3861-m.webp

İDDİANAME HAZIRLANMADI

Avukat Abdullah Bişaroğlu ise, 1 buçuk yıldır şikayetlerin olmasına rağmen dava dosyasında bir gelişme yaşanmadığını ve şu an kendisinin nerede olduğuna dair elimizde bir bilgi bulunmadığını ifade etti. Öte yandan konuyla ilişkili bir iddianamenin de hazırlanmadığını söyledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar