Eğitime 1 günlük ara: İşte 25 Aralık'ta okulların tatil olduğu iller

Eğitime 1 günlük ara: İşte 25 Aralık'ta okulların tatil olduğu iller
Türkiye'nin birçok ilinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Bu sebeple yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. İşte kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Yurt genelinde havanın soğumasıyla birlikte bazı bölgelerde yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle bugün 13 ilde okullar tatil edildi. Peki okullar hangi illerde tatil edildi? İşte detaylar…

ARDAHAN

Ardahan'da olumsuz hava koşulları sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı ifade edildi.

Ulaşımın aksaması nedeniyle tüm okulların bugün (pazartesi) tatil edildiği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

ERZURUM'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Erzurum Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde yarın (pazartesi) okulların tatil edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Açıklamada, söz konusu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı da belirtildi.

Öte yandan Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün ara verildiğini açıkladı.

KARS VE ERZİNCAN'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Kars'ta kent genelinde olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün (pazartesi) eğitime 1 günlük ara verildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, soğuk hava koşulları nedeniyle olası buzlanma riskine karşı tüm okulların bugün (pazartesi) tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, kamu kurumlarında görevli engelli, hamile ve 60 yaş üstü personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA

Kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) eğitime bugün (pazartesi) ara verildi.

Üniversitenin yaptığı açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle olası buzlanma riskine karşı üniversitenin tüm birimlerinde eğitim öğretime 25 Aralık Pazartesi günü ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca, engelli, hamile ve 60 yaş üstü personelin de idari izinli sayılacağı da belirtildi.

ERZİNCAN

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Refahiye Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, etkili olan kar yağışı, gece oluşabilecek buzlanma riski ile ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar sebebiyle, 25 Aralık Pazartesi (bugün) ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildi.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ile kronik hastalığı bulunan personelinde 25 Aralık tarihinde idari izinli sayılacakları da aktarıldı.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Açıklamada, 4 ilçede kar yağışının etkisini sürdürdüğü ifade edildi.

Yollarda buzlanma tehlikesi dolayısıyla Kiğı ilçesinde bugün (pazartesi) eğitime ara verildiği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı belirtilen açıklamada, Yedisu ile Adaklı ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.

KASTAMONU'DA TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Kastamonu Valiliği, kent genelinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Kar yağışının özellikle köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Köylerimizdeki yoğun kar yağışının ardından köy yollarımızda gece buzlanma olacağı değerlendirildiğinden, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize münhasır olmak kaydıyla, pazartesi günü il genelinde, eğitim ve öğretime ara verilmiştir."

AĞRI'DA OKULLAR TATİL

Ağrı Valiliği, olumsuz hava şartları sebebiyle kent genelinde 25 Aralık Pazartesi günü (bugün) okulların tatil edildiğini açıkladı.

Kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilirken, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelinin de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı aktarıldı.

ARTVİN'DE EĞİTİME 'KAR' ENGELİ

Artvin’in kent genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği aktarıldı.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kent genelinde kar ve olası buzlanma olaylarına karşı tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Ünsal paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: "Yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle, Artvin merkezde 25 Aralık Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kuru ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır"

VAN'IN 4 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Van'da ise olumsuz hava koşulları sebebiyle Çaldıran ilçesindeki tüm okullarda, Muradiye, Çatak ve Özalp ilçelerinde de taşıma kapsamındaki okullarda bugün (pazartesi) eğitime ara verildiği duyuruldu.

Muradiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava şartlarının etkili olduğu belirtilirken, yoğun kar ve yollarda buzlanma tehlikesi dolayısıyla bugün (pazartesi) taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, Çaldıran ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullar ile diğer eğitim kurumlarının bugün (pazartesi) tatil edildiği açıklandı.

Çatak ve Özalp ilçelerinde de yoğun kar ve bazı mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle taşıma kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.

TUNCELİ

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanmanın etkili olmasıyla okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Pülümür Kaymakamlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada ; "İlçemizde yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ilçemizdeki okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

DİĞER İLLER DE ŞU ŞEKİLDE

Ayrıca, Bayburt il genelinde, Giresun'un Çamoluk ilçesi ile Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar