Binance Avusturya’daki lisans başvurusunda geri adım attı!

Binance Avusturya’daki lisans başvurusunda geri adım attı!
Kripto para borsası Binance, son dönemde Avrupa’da sıkıntılı günler yaşıyor. Binance son olarak Avusturya’daki genişlemesini sonlandırmak adına ülkedeki lisans başvurusunu geri çekti.

Dünya'nın en büyük kripto para borsası Binance , Avusturya planlarını askıya almasının bir parçası olarak, ülkedeki lisans başvurusunu geri çekti. Konu hakkında bilgisi olan kişiler tarafından aktarılanlara göre Binance, Finansal Piyasa Otoritesi’ne (FMA) kayıt başvurusunu geri çekmiş durumda.

Yetkililer konu hakkında yaptığı açıklamalarda, arka planda Binance’e bazı baskılar uyguladıklarını ifade etti. Bununla birlikte talep üzerine FMA, bireysel şirketler hakkında yorum yapmadığını dile getirdi.

Binance, geçtiğimiz yıl, Avusturya’ya açılma planlarını dile getirmişti. Şirket bu noktada geçtiğimiz bahar, Binance Austria GmbH adı altında bir girişimini de başlattı. Binance, bu şirketiyle birlikte ülkede “sanal para birimleri ile ilgili hizmet sağlayıcısı” lisansı almak için çalışmalar yürütüyordu. Ülkede söz konusu lisansa sahip kripto şirketleri arasında Bitpanda ve Anycoin bulunuyor. Bu ayın başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Binance’e açılan davalar sonrasında, Binance bazı ülkelerden çekilme kararı aldı. Avrupa’da da düzenleyici kurumlarla sorunlar yaşayan şirketin Avusturya planlarını askıya alması bazı kullanıcıları şaşırtmadı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar