28 yıl önce sevgisini şimdi de böbreğini verdi

28 yıl önce sevgisini şimdi de böbreğini verdi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan Hatice Öztürk, böbrek yetmezliği teşhisi konulduktan sonra eşi Mesut Öztürk'ün bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu.

28 yıl önce evlendikleri günden beri birbirlerine destek olan çift, böbrek nakli sürecinde büyük bir dayanışma gösterdi.

Hatice Öztürk'e böbrek yetmezliği teşhisi konulmasının ardından sağlık durumunun kötüye gitmesi, böbrek nakli veya diyaliz tedavisiyle yaşamını sürdürme seçeneklerini gündeme getirdi. Eşi Mesut Öztürk, eşine destek olmak için kendi böbreğinden birini vermeye karar verdi. İzmir Tepecik ve Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan testlerin ardından doku uyumu olumlu çıkınca, Mesut Öztürk'ün böbreği, Hatice Öztürk'e 17 Nisan'da Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir şekilde nakledildi. Ameliyat sonrası Hatice Öztürk'ün sağlık durumu iyileşti ve hastaneden taburcu edilmesi planlanıyor.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu böbrek nakli, hastanenin 22. böbrek nakli oldu. Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, başarılı operasyonun tüm ekibe gurur ve mutluluk yaşattığını belirtti ve cerrah, anestezi ve patoloji ekiplerine teşekkür etti.

Organ nakli uzmanı Doç. Dr. Önder Özcan, Muğla'da organ naklinin üç yıldır yapıldığını ve 22 nakil gerçekleştirildiğini açıkladı. Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu vurgulayarak, bu konuda farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Mesut Öztürk, eşine böbreğini vererek sağlığına kavuşmasına yardımcı olduğu için mutlu olduğunu ifade etti. "Eşim için hayatı sevgi kurtaracak" diyen Öztürk, eşi için verdiği kararı sevgiyle ve sorumlulukla aldığını belirtti. Hatice Öztürk ise eşine verdiği destek için teşekkür ederek, ona iyi bakacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar