Binali Yıldırım'dan Ümit Özdağ ile Sinan Oğan'ı canlı yayında kızdıracak sözler

Binali Yıldırım'dan Ümit Özdağ ile Sinan Oğan'ı canlı yayında kızdıracak sözler
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk ekranlarında cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı sert sözlerle eleştirdi.

Mehmet Akif Erdem / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemezken, Türkiye genelinde aldığı yüzde 5.17 oy oranı ile Sinan Oğan, seçimin kaderini değiştiren isimlerden biri oldu.

Her ne kadar aldığı oy ile 2. turda yarışma hakkı elde edememiş olsa da, milyonlarca seçmen Oğan'ın hangi ittifaka destek vereceğini merakla beklemekte. Siyaset bilimciler, aldığı oy oranı ve gelecek seçimlere yönelik potansiyeli nedeniyle Oğan'ın MHP'nin genel başkanlığı için bir alternatif olabileceğini belirtirken, söz konusu iddialara MHP'den sert tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yayınladığı 19 Mayıs mesajında, isim vermeden Sinan Oğan'ı hedef alarak "Fırsatçı acizler" ifadelerini kullandı. Bu sözlerden saatler sonra CNN Türk canlı yayınına katılan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ata İttifakı bileşenlerini ve Sinan Oğan'ı kızdıracak sözlere imza attı.

"ÇOK HAVAYA GİRMESİN"

Oğan hakkında "Çok havaya girmesin, aldığı oyu ticarete dönüştürmesin" ifadelerini kullanan Yıldırım'ın sözleri, Oğan ve Cumhur İttifakı arasında ittifak için açık kapı yok mesajı olarak yorumlandı.

Yıldırım, Oğan ile yaptığı telefon görüşmesine ise şu sözlerle aktardı:

"ŞU ANDA MÜŞTERİSİ ÇOK"

"Ben Sinan Oğan'ı tebrik etmek için aradım. Sizin görüşleriniz ile bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var dedim. Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Beyle görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez. Ne yapıyorsun kardeşim benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi der. Biz Cumhur İttifakıyız, bizim ittifakımızda kişisel menfaatler yok. Biz menfaat ittifakı değiliz. Karşıdaki menfaat ittifakı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar