Bilim insanları inanamadı: Büyük beyaz köpekbalığını saniyeler içinde yedi!

Bilim insanları inanamadı: Büyük beyaz köpekbalığını saniyeler içinde yedi!
Güney Afrika'da bilim insanları tarafından gözlemlenen katil balinanın büyük beyaz köpekbalığına saldırdığı görüldü. Katil balina iki dakika içerisinde dev köpekbalığını öldürdü.

Katil balinalar olarak bilinen orkalar, son zamanlarda teknelere yaptıkları saldırılarla gündeme gelmişlerdi. Ancak Güney Afrika'da gerçekleştirilen bir olay, bilim insanlarını şoke etti. Katil balina, büyük beyaz köpekbalığını avlarken görüldü.

1114286-473693557.jpg

İlk kez bir katil balinanın ilk defa büyük beyaz köpekbalığını avladığı görüldü. Katil balina iki dakika içerisinde köpekbalığını yedi.

7627b232-4fd8-4a96-94c0-6cfabb31b359.jpg

Rhodes Üniversitesi liderliğindeki bir araştırma ekibi tarafından gözlemlenen bu şaşırtıcı yırtıcı davranışı, katil balinaların olağanüstü becerilerini ve avlanma tekniklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

TEK BAŞINA AVLANAN ORKA

Orkalar genellikle sürüler halinde avlanır ve deniz aslanları, balinalar ve foklar gibi büyük avları hedef alırlar.

152616-59366664.jpg

Ancak bu olayda, "Starboard" lakaplı tek bir orka, 2,5 metrelik (8,2 feet) yavru bir beyaz köpekbalığını avlayarak bölgedeki bilinen avlanma normlarına meydan okudu.

Video görüntülerinde, orkanın köpekbalığının karaciğerini çenesinde sürükleyerek bir teknenin yanından geçtiği görülüyor.

killerwhales-jumping.jpg

Araştırmacılar, çevrede 3,55 metre (11,6 feet) uzunluğunda ikinci bir leş de tespit ettiler. Bu da bu olayda en az iki beyaz köpekbalığının katil balina tarafından öldürüldüğünü gösteriyor.

Bilim insanları katil balinaların son derece zeki canlılar olduğunu ve kendi başlarına veya başkalarını gözlemleyerek yeni avlanma stratejileri öğrenebildiklerini belirtiyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar