Kuzey Kore'nin Kıyamet Oteli: 37 yıldır yapımı devam ediyor!

Kuzey Kore'nin Kıyamet Oteli: 37 yıldır yapımı devam ediyor!
Kuzey Kore'nin başkentinde 1980'lerden beri yapılan kıyamet otelinin hala inşaatı bitmedi. Tahmin edilen bilgilere inşaatın bitmesi için 2 milyar dolar gerekiyor.

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da bulunan ve 1980'lerde inşasına başlanan Ryughong Oteli, bir türlü tamamlanmayan inşaatı ile dikkat çekiyor. Otelin inşası 37 yıldır sürüyor ve açılışı halen gerçekleştirilemediği için "Kıyamet Oteli" olarak anılıyor.

Ryughong Oteli'nin temeli 1987 yılında atıldı. Aslında otelin 1989 yılında Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne yetiştirilerek açılması planlanıyordu. Ancak bu planlar gerçekleştirilemedi.

ryugyong-hotel-august-27-2011-cropped.jpg

Piramit şeklinde tasarlanmış olan otel, 3 bin odalı ve 105 katlı devasa bir yapı olma özelliğine sahip. Ancak yapının inşası, yaklaşık 757 milyon dolara mal olmasına rağmen, yıllar boyunca birçok kez duraksadı ve tamamlanamadı.

ryugyong-hotel-traffic-officer-pyongyang.jpg

Otel, 1992 yılında planlanan yüksekliğine ulaştı ancak Kuzey Kore'nin ekonomik zorluklarla karşılaşması nedeniyle inşaat durduruldu. Bu süreçte otelin çıplak beton dış cephesiyle uzun yıllar boş bir şekilde durdu ve halk arasında "Kıyamet Oteli" olarak anıldı.

ryugyonghotel-overall-ccduesride.jpg

2012 yılında Alman otel grubu Kempinski, otelin yönetimini devralarak açmayı planladı ancak birkaç ay sonra projeden çekildi.

Şu ana kadar otelin tamamlanması için ekstra 2 milyar dolar daha gerektiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar