Biden'in Türkiye adayı kriz çıkaracak

Biden'in Türkiye adayı kriz çıkaracak
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi partiden eski Arizona senatörü Jeff Flake'i ABD'nin Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden, "pervasız, rezil ve onursuz davranışlarına yeterince karşı çıkmadığı" gerekçesiyle bir daha adaylığını koymayacağını söyleyen eski Arizona senatörü Jeff Flake'i ABD'nin Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdi.

"ABD'NİN DÜNYA LİDERLİĞİ İKAME EDİLEMEZ"

ABD'nin tek ses olarak konuşmasının önemine vurgu yapan Flake, deniz aşırı ülkelerde yaşamış biri olarak ABD'nin dünyada oynadığı vazgeçilmez rolün bilincinde olduğunu ve ABD'nin liderliğinin ikame edilemeyeceğini söyledi.

Cumhuriyetçi parti içinde dönemin ABD Başkanı Donald Trump'a muhalefetiyle öne çıkan isimler arasında yer alan Flake, Arizona eyaletini temsilen Kongre'nin her iki kanadında da görev yapmış, 2017 yılında partinin Trump'ın "pervasız, rezil ve onursuz davranışlarına yeterince karşı çıkmadığı" gerekçesiyle bir daha adaylığını koymayacağını açıklamıştı. 2019'da siyasetten çekilen Flake, çeşitli üniversitelerde akademik görevler üstlendi.

Flake 18 yıllık Kongre üyeliği öncesinde 1980'li yılların başında bir süre Afrika'da yaşamış, Güney Afrika'da Mormon misyonerliği, Namibya'da da Demokrasi Vakfı yöneticiliği yapmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar