Başıboş bırakılan pitbull, Bakırköy'de yaşlı bir adamın bacağını parçaladı: Sokak kan gölüne döndü

Başıboş bırakılan pitbull, Bakırköy'de yaşlı bir adamın bacağını parçaladı: Sokak kan gölüne döndü
Türkiye'de başıboş sokak köpeği sorunu gündemin en yoğun konularından biri olmaya devam ederken, Bakırköy'de başıboş bırakılan pitbull cinsi bir köpek, yaşlı bir adamın bacağını parçaladı.

Türkiye'nin birçok şehrinde görülen başıboş sokak köpeği saldırılarına bir yenisi İstanbul Bakırköy'de eklendi.

Türkiye'de 15 yıldır beslenmesi yasak olan pitbull cinsi bir köpek, Bakırköy'de yaşlı bir adamın bacağını paramparça hale getirdi. Yaralanan vatandaş ambulans ile hastaneye kaldırılırken, sosyal medyada sokak köpeği tartışması yeniden alevlendi.

pitbull1.jpg

pitbull-2.jpg

KÖPEĞİN SAHİBİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Caddesi'ndeki iş merkezinin garaj kapısının önünden geçen Ahmet D'ye saldıran pitbull cinsi köpeğin sahibi olduğu belirtilen iki kişi Şenlikköy Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Yaralı Ahmet D, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

"SOKAK HAYVANI DİYE BİR ŞEY YOK"

Yaşanan saldırının ardından İstanbul Valisi Davut Gül'ün geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklama yeniden gündem oldu. Gül, sokak hayvanlarına yönelik sorulan bir soruya "Dünyanın her yerine gittiğinizde sokakta sahipsiz adam görürsünüz, sahipsiz hayvan görmezsiniz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım. 'Ben hayvanları çok seviyorum, sahipsiz olsun, mahalle de dolaşsın. Zaman zamanda insanlara zarar verirse de olabilir, hoş görelim' demek gibi bir lüksümüz yok. Kanunen belediyelere bir görev verilmiş, belediyeler görevini yapacak. Belediyeler görevini yaptığında, konuştuğumuz bu sorunun yüzde 90’ı çözülmüş olur ama belediye görevini yapmazsa, vatandaşta 'bunlara dokunmamak gerekiyor, o da bir can' dediğinde bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor" ifadelerini kullanarak yanıt vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar