Barcelona'nın genç yıldızı Ansu Fati kimdir? Ansu Fati kaç yaşında?

Barcelona'nın genç yıldızı Ansu Fati kimdir? Ansu Fati kaç yaşında?
Barcelona ve Real Madrid arasında oynanan El Clasico derbisinde Real Madrid ağlarını sarsan Ansu Fati'nin kim olduğu merak konusu oldu. Kullanıcılar, Ansu Fati kimdir? Ansu Fati kaç yaşındadır ve Ansu Fati nerelidir? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte Ansu Fati hakkında bilinmeyenler...

Ansu Fati kimdir?

Bissau'da doğan Anti Fati, kendisi gibi futbolcu olan ağabeyi Braima'nın Sevilla ile anlaşması üzerine ailesi ile Herrera'ya taşındı. 

KULÜP KARİYERİ

Sevilla'nın genç takımında forma giyen Ansu Fati, 2012 yılında Barcelona'nın La Masia adlı akademisine katılmıştır. 24 Temmuz 2019 tarihinde Ansu Fati, Barcelona ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Fati, 2022 yılına kadar kulüple anlaştı. 

İLK MAÇINA 16 YAŞINDA ÇIKTI

İlk maçı Real Betis karşısında Carles Perez'in yerine maça girdi. Bu maça katıldığında henüz 16 yaşındaydı. Ansu Fati, kulübün ilk maçına çıkan en genç ikinci futbolcu oldu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

İspanya hükûmetinin 2019 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası için kadroya dâhil edilmesi için Fati'ye vatandaşlık verildi. Fati, 20 Eylül 2019 tarihinde İspanyol vatandaşlığına geçirildi. 11 Ekim 2019 tarihinde, Carles Pérez'in sakatlanması üzerine İspanya 21 yaş altı millî takımına çağrıldı. İspanya 21 yaş altı ilk ilk maçına 15 Ekim 2019 tarihinde Karadağ karşısında çıktı.

YENİ SEZON KARİYERİ

La Liga'da şimdiye dek 4 maçta forma giyen Ansu Fati, çıktığı 4 maçta 3 gol ve 1 asistlik katkı sundu. 17 yaşında ve 1.78 cm boyundaki Fati, forvet ve sol kanat mevkilerinde forma giyiyor. Fati'nin Transfermarkt verilerine güncel piyasa değeri 80 milyon euro seviyelerinde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar