CHP'den Enis Berberoğlu kararına sert tepki: TBMM'ye karşı darbe teşebbüsüdür

CHP'den Enis Berberoğlu kararına sert tepki: TBMM'ye karşı darbe teşebbüsüdür
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında, Enis Berberoğlu'nun avukatlarının yaptığı itirazın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesini eleştirdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında, Enis Berberoğlu'nun avukatlarının yaptığı itirazın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesini eleştirdi.

Öztrak, "Bu hem Anayasa'ya hem de milli iradeye, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM'ye karşı darbe teşebbüsüdür. 15 Temmuz'da gazi Meclis'e bomba atanların teşebbüsünden farklı değildir" diye konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları:

AYM kararlarına her durumda uyulması hukuk devletinin gereğidir. AYM kararlarına uymamak Anayasa'yı ihlaldir. İki mahkemenin birden bu kararı vermesi bu sürecin organize bir şekilde yürütüldüğünü göstermektedir. Mahkemelerin uymadığı AYM kararı alt mahkemenin bir vekilin dokunulmazlığını tanımayarak hakkında karar vermesinin hak ihlali olduğunu tespit eden bir karardır. Bunu tanımama kararları Anayasa'nın, TBMM'nin hukukun hakimler tarafından ihlalidir.

Bu hem Anayasa'ya hem de milli iradeye, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM'ye karşı darbe teşebbüsüdür. 15 Temmuz'da gazi Meclis'e bomba atanların teşebbüsünden farklı değildir. AYM'nin kararına uymak yerine milletin seçtiği vekile adalet yerine akıl veren 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında muhtariyet gerekçesini ileri sürmesi de o çok bildik Silivri Mahkemeleri'ni hatırlatmaktadır.

Daha güçlü bir Meclis olacak iddiasıyla rejimi değiştirenler atadıkları hakimlerin elinde Meclis'i ve milletvekillerini oyuncak etmeye teşebbüs etmektedirler. Bu yaşadıklarımız 20 Temmuz sivil darbesinin faillerinin yandaş hakimleri tetikçi olarak kullandıklarını düşündürtmektedir.

Bu mesele partiler üstü ele alınmalıdır. TBMM Başkanı'nın bu hakimlerle ilgili HSK'ya suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar