Barcelona Başkanı Laporta resmen açıkladı: "Arda Güler transferini bitirmeye çalışıyoruz"

Barcelona Başkanı Laporta resmen açıkladı: "Arda Güler transferini bitirmeye çalışıyoruz"
Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldız oyuncusu Arda Güler, gösterdiği etkileyici performans ile Avrupa devlerini adeta transfer yarışına soktu. Barcelona Başkanı Joan Laporta, Arda Güler'i transfer etmeye çalıştıklarını resmen açıkladı.

Fenerbahçe'nin 25 Şubat 2005 doğumlu genç yıldızı Arda Güler, sarı-lacivertli forma ile sergilediği performansla Avrupa'nın dev kulüplerini kapısına getirdi.

Fenerbahçe taraftarı ve Ali Koç yönetimi Arda'nın bir yıl daha takımda kalmasını istemesine karşın, Avrupa basını genç yıldızın talipleri arasında birkaç gün içerisinde karar vermesi ve takımdan ayrılması bekleniyor.

DECO TRANSFER İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİ

Sözleşmesine göre 17.5 milyon Euro ödenmesi halinde serbest kalan Arda Güler'in Fenerbahçe'den bu bedelle ayrılıp ayrılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ailesi ve kendisi sıkı bir Fenerbahçeli olan Arda'nın transferinden kulübün daha fazla gelir elde etmesi için daha yüksek bir ödeme yapılmasını talep ettiği iddia edilirken, yıldız futbolcu hakkında en somut açıklama bugün Barcelona Başkanı Joan Laporta'dan geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Laporta, bir süredir adı Katalonya ekibi ile anılan Güler hakkında "Sportif direktörümüz Deco ve scout ekibimiz uzun bir süredir Arda'yı takip ediyor. Deco bugün Türkiye'deydi. Önümüzdeki yıl için anlaşmayı tamamlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullanarak transfer girişimlerini resmen doğruladı.

AVRUPA DEVLERİ YARIŞA GİRDİ

Arda için her gün farklı kulüplerin adı ortaya atılırken, dünyaca ünlü spor gazetecisi Fabrizio Romano, şu an için Avrupa'dan 10'un üzerinde kulübün serbest kalma bedelini ödemeye hazır olduğu ve Arda Güler ile ailesini ikna etmeye çalıştığını iddia etti.

Arda Güler için Barcelona'nın yanı sıra Real Madrid, Milan, Ajax, Benfica, Borussia Dortmund, Arsenal, Leipzig gibi takımların da somut girişimleri olduğu iddia edilirken, yıldız oyuncunun kararını bu yıl ilk 11'de forma giyebileceği bir takımdan yana kullanması bekleniyor.

Real Madrid ve Barcelona'nın tekliflerinde Arda Güler için 1 yıl boyunca Fenerbahçe'de kalmasını öngören maddeler olduğu da iddia edilmekte.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar