Kenya Cumhurbaşkanı'nın dolar yorumu olay oldu: Akıllara tek bir kişi geldi

Kenya Cumhurbaşkanı'nın dolar yorumu olay oldu: Akıllara tek bir kişi geldi
Kenya'da son günlerde yapılan eylemlerde şiddet olayları tırmanırken, Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto'nun dolar yorumu gündem oldu. Ruto, "Varsa elinizdeki dolarlardan kurtulun. Birkaç hafta içinde piyasa çok farklı olacak" şeklinde konuşurken, açıklamalar sosyal medyada mizah konusu oldu.

Mustafa Balcı / Günboyu

Geçtiğimiz Eylül ayında Kenya Cumhurbaşkanı seçilen William Ruto, son günlerde ülkenin geneline yayılmış ekonomi kaynaklı protestolar ile mücadele veriyor. Ülkede yaşanan fakirliğin yanı sıra, dövizin de kara borsada katlanarak yükselmesi eylemcileri öfkelendirirken, güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yaşanan şiddetli çatışmalar da ölü sayısı 3''e yükselmiş durumda.

"VARSA ELİNİZDEKİ DOLARLARDAN KURTULUN"

Yaşanan gelişmelerin ardından Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto''nun dolar hakkında yaptığı son açıklama ise gündem oldu.

Türkiye''de, 2018 seçimlerinden sonra hızlıca yükselen dolar kuruna yönelik siyasetçilerden benzer açıklamalar gelirken, yapılan her açıklamanın ardından döviz daha da yükselmiş ve tarihin en üst noktasına çıkmıştı. Ruto''nun açıklamalarının Türkiye''deki siyasetçilerin ifadelerinden bire bir kopya olduğunu belirten kullanıcılar, geçmişte yapılan benzer açıklamaları da gözler önüne serdi. 

HERKESİN AKLINA O PAYLAŞIM GELDİ 

Özellikle kendisini ''şehzade'' olarak tanıtan ve soyunun Osmanlı Hanedanlığı''ndan geldiğini iddia eden Orhan Osmanoğlu''nun dolar twiti Twitter''da yeniden en çok paylaşılan görsellerden biri oldu. 

2018 yılında, dolar henüz 5 TL sınırındayken atılan "Varsa dolarınız satın, 1.5 TL''ye inme durumu var" paylaşımının ardından dolar 19 liraya kadar yükselmişti. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar