Balıkesir ve Eskişehir'de orman yangını!

Balıkesir ve Eskişehir'de orman yangını!
Balıkesir'in Kepsut ilçesi kırsalında orman yangını çıktı. Yangına 10 arazöz ve 2 helikopter ile müdahale edilirken, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

BALIKESİR''DE ORMAN YANGINI
Balıkesir''in Kepsut ilçesi kırsalında çıkan yangında, orman ekipleri kısa sürede müdahaleye başladı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını söndürmek için karadan ve havadan müdahale başlattı. 50 personelin, 22 yer aracı, 5 helikopter ve 2 uçakla söndürme çalışmaları sürüyor.


Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, şöyle konuştu:
"Çevre illerden de takviye, hava unsuru istedik. Helikopter, uçak oralardan da yola çıktı. İnşallah kontrol edeceğiz. Yerleşim yerlerine yakın ama şu anda risk yok. Mehmetler Mahallesi şu anda risk altında değil ama tedbirliyiz. Arkadaşlar beklemedeler. Rüzgarın kuvvetine, yönüne göre tedbir alabiliriz ama şu anda ona ihtiyaç duymuyoruz."

İki kentte orman yangını çıktı

ESKİŞEHİR''DE ORMAN YANGINI
Han ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi’ne yakın ormanda saat 13.00 sıralarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri ve yoğun dumanları görenler Orman Bölge Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. Eskişehir ve Kütahya’da konumlandırılmış 2 helikopter havadan söndürme çalışmalarına başladı.Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çalışması sürüyor.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar