Bakan Koca duyurdu...Korona virüs tablosunda dikkat çeken değişiklik

Bakan Koca duyurdu...Korona virüs tablosunda dikkat çeken değişiklik
Günlük korona virüs verilerinin yer aldığı tablo değişerek yeni bir sisteme geçildi. Yeni tabloda, aşı durumunu da yer alırken, test sayısı, can kaybı ve iyileşenler dışındaki veriler haftalık olarak paylaşılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Kovid-19 verilerinin yer aldığı tablonun değişerek yeni bir sisteme geçildiğini duyurdu. Yeni tabloda, aşı durumunu da yer alırken, test sayısı, can kaybı ve iyileşenler dışındaki veriler haftalık yayınlanacak.

"İLLER AŞI OLMADA YARIŞACAK"

Kovid-19 tablosunda yeni sisteme geçildiğini duyuran Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak" dedi.

Günlük olarak yayınlanmayacak veriler arasında hasta sayısı, hastalarda zatürre oranı, yatak doluluk oranı, erişkin yoğun bakım doluluk oranı, ventilatör doluluk oranı, ortalama temaslı tespit süresi, filyasyon oranı, ağır hasta sayısı gibi bilgiler bulunuyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar