Babacan'dan flaş CHP ile ittifak açıklaması: Kolay değil

Babacan'dan flaş CHP ile ittifak açıklaması: Kolay değil
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, CHP ile iş birliğinin artık çok kolay olmadığını söyledi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek yerel seçimlere ilişkin konuştu.

partisinin seçimlere kendi adaylarıyla girmeye hazırlandığını hatırlatan Babacan, ilk grup adaylarını açıkladıklarını duyurdu. Perşembe günü ikinci grup adaylarını da kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Babacan, Şehircilik ilkelerini belirlediklerini ve adaylardan etik ilkeleri imzalamalarını talep ettiklerini dile getirdi.

Yerel seçimlerin sadece kendi adaylarını gösterme fırsatı olmadığını söyleyen Babacan, aynı zamanda merkezi hükümete de yerel seçimler aracılığıyla mesaj verme imkanı sunduğunu vurguladı.

Babacan, seçmenlerin yüzde 52'si içinde yer alan 15-20 puanlık bir kesimin, önümüzdeki seçimlerde hükümete karşı uyarıda bulunabileceğine işaret etti. Bazı yerel yönetimlerde işbirliğine açık olduklarını, ancak genel merkezler arasında böyle bir görüşme veya mutabakatın olmadığını belirten Babacan, kendi teşkilatlarından farklı talepler geldiğini ifade etti.

CHP'nin geçmiş seçimdeki işbirliğinin kötü olduğunu dile getiren Babacan, CHP açısından artık işbirliğinin kolay olmayabileceğini belirtti. CHP'nin parti içinde seçim ittifakını konuştuğunu ancak parti kurullarından olumsuz görüşler çıktığını dile getirdi.

Babacan, yerel seçimlerde seçim yapılacaksa karşılıklılık ilkesine vurgu yaparak, az sayıda il ve ilçede işbirliği yapabileceklerini belirtti. Ancak şu an için genel merkezler arasında işbirliği için uygun bir ortamın olmadığını düşündüğünü ifade etti. Bu sebeple işbirliği olabilecek il ve ilçe adaylarını açıklamayı ötelediklerini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar