Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Savunma Sanayii Başkanı Görgün görüştü!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Savunma Sanayii Başkanı Görgün görüştü!
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ü kabul etti. Görüşme sırasında, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye ziyaret gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, görüşme sırasında Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve müttefiklik ilişkilerinin, askeri ve savunma sanayi alanında da dahil olmak üzere her alanda başarılı bir şekilde geliştiği vurgulandı. Görgün'ün ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağı belirtildi.

Aliyev yaptığı konuşmada, Türk savunma sanayi ürünlerinin dünya çapında tanındığına işaret ederek, Azerbaycan'da savunma sanayinin geliştirilmesi konusunda ciddi adımlar atıldığını ifade etti. Türk firmalarından oluşan bir heyetin Azerbaycan'ı ziyaret etmesinin iş birliği imkanlarını görüşmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Görgün ise Aliyev'e kabulünden dolayı teşekkürlerini ileterek, Türk savunma sanayi firmalarının temsilcilerinin bulunduğu heyetle gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ziyaret çerçevesinde Türk firmaları ile Azerbaycanlı firmalar arasında çok sayıda anlaşma imzalandığını belirtti. Görgün ayrıca, Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'ndaki zaferi ile Aliyev'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettiği zaferin önemine değindi. Aliyev'in Şubat ayındaki resmi ziyaretinin de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını kaydetti.

aw175394-06.jpg

Görüşmenin sonunda, Görgün Ramazan ayının Azerbaycan için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ederek, Aliyev'e Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN'ın siluetinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Toplantıda, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASFAT Genel Müdürü Behçet Karataş, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürü İlhami Keleş, REPKON Genel Müdürü İbrahim Külekçi, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özgür Güleryüz ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil de hazır bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar