MEB’den tartışma yaratan biyoloji müfredatı! Tüm lise derslerine eklenecek

MEB’den tartışma yaratan biyoloji müfredatı! Tüm lise derslerine eklenecek
Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat üzerindeki yaptığı yeni düzenlemeler arasında biyoloji müfredatına ekleneceği iddia edilen ders büyük dikkat çekti.

Her yıl milyonlarca öğrenci hayatlarını devam ettirecekleri sınavlara hazırlanmaya devam ederken okullardaki müfredatta da sürekli değişmeye devam ediyor.

Öğrencilerin tempolarını da etkileyen bu sistemler değişirken planlanan müfredattaki yeni bir gelişme de ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Şevval Aydoğan’ın haberine göre, biyoloji müfredatında önemli bir değişikliğe gidecek olan MEB, liseler için öngörülen derse “Yaratılış Felsefesi” konusu da ekledi.

egitim-hukuk-lise.webp

8 YIL GEÇERLİ OLACAK

2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan yeni müfredat, 8 yıl boyunca geçerli olacak.

EVRİM KARŞITI PROFESÖR VE EKİBİ DE VAR

Bu değişikliğin arka planında evrim karşıtı çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Adem Tatlı ve ekibinin bulunduğu iddia edildi.

is.jpg

Eğitim camiasında tartışmaları da beraberinde getiren müfredata ilişkin Eğitim-Sen’den de bir açıklama geldi. Açıklamada “Müfredat değişiklikleri ile bilime ve bilimsel gerçeklere savaş açılmaktadır” vurgusu yapıldı.

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ”

İddiaya göre tartışmalı müfredatta yer alan konular arasında öne çıkanlardan bazıları şöyle: Öğrenciler, bilim ve yaratılış arasındaki ilişkiyi anlamlandırarak daha derin bir kavrayışa sahip olabileceklerdir. Bu doğrultuda canlıların varoluşuyla ilgili doğruluğu ispatlanmamış teoriler olmakla birlikte Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen biyoloji dersi öğretim programıyla yürütülen eğitim öğretim süreçlerinde yaratılış teorisi benimsenmektedir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar