Aylık çift haneli enflasyona koşuluyor

Aylık çift haneli enflasyona koşuluyor
Ekonomideki kötü gidişatı değerlendirmek için İYİ Parti, CHP, DP ve GELECEK Partisi ekonomi kurmayları bir araya geldi. Toplantıda ödemeler krizi riskinin arttığına dikkat çekildi ve aylık çifthaneli enflasyona doğru koşulduğuna vurgu yapıldı.

Aylık çift haneli enflasyona koşuluyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Ekonomi Politikaları Başkanı Faik Öztrak, DP Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota TBMM’de 2. kez bir araya geldi. Toplantıda çok sıkıntılı bir sürece doğru gidildiğini ve bunun sebebinin iktidarın yanlış teşhis ve  tedavisinden kaynaklandığı vurulandı. İktidarın kuru inadı bırakıp daha sorumlu davranmaya davet edilmesi konusunda karar alındı.

Bu politikalar devam ederse çok yüksek enflasyona doğru gidileceği ve  aylık çift basamaklı enflasyonla karşı karşıya kalınacağı öngörüldü. Buda bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların heba olması anlamını taşır. İktidarın bir an evvel yıldan dönülmeli be aklı selim içerisinde hareket etmesi gerektiği söylendi.

Enflasyon da istikrar kaybolduğu, finansal istikrarın da ciddi ölçüde risk altında olduğu belirtildi. Ciddi bir ödemeler dengesi krizi ihtimali giderek artıyor ve ilk toplantıdan (25 Kasım) bu yana kur yüzde 25 arttığına dikkat çekildi.  (Ankara-Halil Yatar)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar