Aykut Erdoğdu "Bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur”

Aykut Erdoğdu "Bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur”
TÜİK’in açıkladığı yüzde 13.2'lik işsizlik oranını değerlendiren CHP'li Aykut Erdoğdu, iktidarın kağıt üzerinde mucizeler yarattığını belirterek, "Bu rakama işsizler, mevsimlik ve geçici çalışanlar eklendiğinde gerçek işsizlik oranı yüzde 27,7'dir ve bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK’in 13,2 olarak açıkladığı işsizlik oranı için, “Bu rakama iş bulma umudunu yitirenler, mevsimlik ve geçici çalışanlar eklendiğinde geniş tanımlı gerçek işsizlik oranı yüzde 27,7’dir ve bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur” dedi.

Yazılı açıklama yapan Erdoğdu, Türkiye’de çalışma çağındaki nüfusun son bir yılda 1 milyon 66 bin kişi arttığını, bu artışın işgücüne de yansıması beklenirken tam tersi işgücünün 2 milyon 235 bin azaldığını kaydederek, “Toplamda 3 milyon 301 bin kişi TÜİK’in istatistiklerine yansımamış vaziyette” ifadesini kullandı.

'KAĞIT ÜZERİNE MUCİZELER'

Erdoğdu’nun açıklamasına göre çalışma çağındaki nüfus bir önceki aya göre 110 bin kişi daha artarak 62 milyon 198 bine yükseldi. Yeni gelen 110 bin kişi istihdama dahil olmadığı gibi mevcut işgücünden bir önceki aya göre 878 bin kişinin de azaldı. Ancak TÜİK ‘rakamlarla sihirbazlık yaparak işsiz sayısındaki artışı’ gizledi. Erdoğdu bunu şöyle yorumladı: “İŞKUR, işsizlik ödeneğinin 2 katına çıktığını açıklarken, istihdam edilenlerin sayısı azalmışken işsizlik nasıl azalır? Aynı anda hem işsizliği hem istihdamı aynı anda düşürme başarısı gösteren AKP iktidarı, kağıt üzerinde mucizeler yaratmaya devam ediyor.”

TÜİK’teki atamaları hatırlatan Erdoğdu, “TÜİK 'e atanan yeni başkan göreve hızlı başladı. Başına Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürünün eşinin atandığı TÜİK’in rakamları bu kadar çarpıtarak halk alay etmeye hakkı yok. Gerçek rakamların sürekli gizlenmesi artık bu iktidarın yönetim şekli oldu. Bu kadarı gerçekten fazla, yeter artık” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar