Avustralya'da alarm çanları çalıyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Avustralya'da alarm çanları çalıyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Avustralya'nın turistik bir şehrinde şiddet olaylarının artmasıyla yetkililer, gençler arasında kısmi sokağa çıkma yasağı getirme kararı aldı.

Avustralya'nın Kuzey Toprakları eyaletine bağlı Alice Springs kentinde bazı bölgelerde şiddet olayları yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gençlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 70 kişinin bir işletmeye tuğla veya taş atarak saldırdığı görüldü.

Polis, saldırganlardan 5 kişiyi gözaltına aldı ve saldırıda kullanılan 50'den fazla alete el koydu. Kentin dış kesimlerindeki bir bölgede ise yaklaşık 150 kişinin benzer şiddet olaylarına karıştığı bildirildi.

1-5jeg-cover.webp

POLİS SAYISI ARTTIRILACAK

Eyalet Başbakanı Eva Lawler, Alice Springs'te "acil durum" ilan edileceğini ve benzer olaylarla mücadele etmek için polis gücünün artırılacağını duyurdu.

Lawler, kentteki gerginliği azaltmak için 2 hafta boyunca her gün saat 18.00'de başlayacak ve 18 yaş altı gençleri kapsayacak 12 saatlik bir sokağa çıkma yasağının uygulanacağını belirtti.

Bu gerginliğin, yakın zamanda araç çarpması sonucu hayatını kaybeden bir gencin ailesi veya yakınlarıyla ilişkilendirildiği iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar