Volvo tarihinde yeni bir sayfa: Son aracını üretti

Volvo tarihinde yeni bir sayfa: Son aracını üretti
2030 yılında tamamen elektrikli otomobillere odaklanan Volvo, son dizel motorlu aracını üretti. Bu araç, şirketin tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor ve Volvo'nun müzesinde özel bir sergiye konulacak.

Volvo, dizel otomobil üretimini sonlandırdı ve bu değişim İsveç'teki Torslanda fabrikasında banttan indirilen XC90 isimli SUV modeliyle somutlaştı. Bu adım, şirketin 2017'de fosil yakıtlı modellere yönelik vazgeçme kararının bir yansıması olarak görülüyor.

volvo-concept-recharge-2021.jpg

Volvo Car'ın yeni ürünler ve operasyonel stratejiden sorumlu yöneticisi Erik Severinson, alıcıların dizel motorlar olmadan da zengin seçeneklere sahip olduklarını vurguluyor. Volvo, son yıllarda elektrikli ve hibrit araç yelpazesini genişleterek bu alandaki öncü markalardan biri haline geldi.

indir.webp

Avrupa pazarında dizel otomobil satışları, dokuz yıl önce zirveye ulaştıktan sonra sürekli bir düşüş trendine girdi. Bu düşüşün arkasında artan çevre bilinci, emisyon standartlarının sıkılaşması ve elektrikli araçların çekiciliğinin artması gibi faktörler bulunuyor.

hero-sedan-21x9-desktop.webp

Volvo'nun son dizel aracı, markanın önümüzdeki ay Göteborg'da açılacak olan müzesinde sergilenecek. Şirket, 2030 yılı itibarıyla sadece tamamen elektrikli otomobiller satmayı hedefliyor ve bu doğrultuda yeni elektrikli modeller geliştirmeye ve şarj altyapısını genişletmeye odaklanıyor.

3841.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar