Avrupa'dan küstah istek: AB'ye girmek istiyorsanız Türkiye'ye vize uygulayın!

Avrupa'dan küstah istek: AB'ye girmek istiyorsanız Türkiye'ye vize uygulayın!
Avrupa Birliği, aday ülkelerin gelişmelerini yayınladığı raporda Karadağ ve Makedonya için "Türklere vize uygulanması" tavsiyesinde bulundu.

AB ilerleme raporunda Karadağ ve Makedonya''nın Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat vermeleri sert şekilde eleştirildi. Brüksel, Karadağ ve Mekadonya''yı AB''nin dış politikasına uyumlu olmaya, illegal göçün azaltılması ve AB''nin güvenliği için Türk vatandaşlarına vize koymaya davet etti. Türk vatandaşlarına sağladığı kolaylıklar nedeniyle pek çok Türk''ün şirket kurduğu ve oturma izni aldığı Karadağ''ın ise bu talebe ne cevap vereceği merak konusu. 

 

Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği''ne entegre olma süreci devam ederken Avrupa Komisyonu, Kuzey Makedonya ve Karadağ''a, dış politikalarını AB ile uyumlu hale getirmeye ve başta Türkiye ile Kosova vatandaşlarına olmak üzere Schengen bölgesi dışında kalan ülkelere vize uygulama çağrısında bulundu.

Eylem Planı ile birlikte Komisyon, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan''ın yanı sıra Gürcistan, Moldova ve Ukrayna ile AB''nin vize rejiminin izlenmesine ilişkin beşinci raporu da sundu.

"TÜRKİYE''YE VİZE UYGULAYIN" ÇAĞRISI

Belgede belirtilen artışın ana nedenlerinden biri olarak ''bazı Batı Balkan ülkelerinin vize politikaları'' gösterilirken, Eylem Planı''nda bir öncelik olarak AB vize politikasıyla uyum şartı getirildi. Bu kapsamda Kosova ve Türkiye başta olmak üzere, Batı Balkan ülkelerinin vize istemediği ülkelerden vize talep etmesinin gerekli olduğu belirtildi. Türkiye''nin 20 yılı aşkın süredir aday ülke statüsünde olması ve AB''de serbest dolaşımı olmayan tek ülke olması ise Avrupa Birliği''nin çifte standartını gözler önüne serdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar