Asya piyasalarında Çin desteği

Asya piyasalarında Çin desteği
Asya piyasaları Wall Street'in teknoloji rallisinin ardından karışık bir görünüm sergilerken, Çin hisselerinde görülen pozitif hava bölge piyasalarına destek verdi.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü, Wall Street'te Tesla ve Qualcomm öncülüğündeki teknoloji rallisinin ardından çoğunlukla düşüş yaşadı.

Tesla hisseleri, Morgan Stanley'nin hisse senedini yükseltmesinin ve otonom yazılımındaki atılımlar nedeniyle gelecekte önemli bir yükseliş öngörmesinin ardından yüzde 10 arttı. Qualcomm hisseleri, yarı iletken şirketinin 2026 yılına kadar Apple'a akıllı telefonlar için 5G modem sağlayacağını açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 4 arttı.

Yatırımcı güveni, Pazar günü The Wall Street Journal'da yer alan ve Fed'in gelecek haftaki toplantıda faiz artırmama konusunda fikir birliğine vardığını belirten bir raporla da desteklendi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, emlak geliştiricisi Country Garden Holdings'in hisselerinin yüzde 8,7'ye kadar yükselmesiyle marjinal bir düşüş yaşadı. Bu, alacaklıların Pazartesi günü geç saatlerde altı onshore tahvilinin geri ödemelerini uzatma kararı almasının ardından geldi.

Anakara Çin hisse senetleri, CSI 300 endeksinin yatay çizginin hemen üzerinde seyretmesiyle baskı altında kaldı.

Avustralya'da S&P/ASX 200, ülkenin Ağustos ayı iş dünyası güven anketinin Temmuz'daki +1'den +2'ye güçlenmesiyle yatay bir seyir izledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar