Arınç'tan HÜDA PAR'a destek: 'Onlar bizim eski dostlarımız'

Arınç'tan HÜDA PAR'a destek: 'Onlar bizim eski dostlarımız'
AKP kurucusu ve TBMM'nin eski başkanı Bülent Arınç, HÜDA PAR eleştirilerine tepki göstererek "Onlar bizim eski dostlarımız." çıkışında bulundu. Arınç HÜDA PAR hakkında "Tertemiz vatansever evlatları." ifadelerini kullanırken DEVA lideri Babacan'a da göndermede bulundu.

14 Mayıs''ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi, AKP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Manisa Milletvekili Aday Tanıtım Töreni’ne katılan AKP kurucuları arasında olan TBMM eski başkanı Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR''A DESTEK: "ESKİ DOSTLARIMIZ"

Konuşması sırasında Cumhur İttifakı''na destek veren HÜDAPAR’a karşı eleştirilerde bulunanlara tepki gösteren eski Arınç, “HÜDAPAR’ın genel başkanı ve yanındaki arkadaşları da bizim eski dostlarımızdır. Yani biz Refah Partisi''ndeyken beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Medyada orada burada yapılan dedikodulara kulak asmayın onlar bu memleketin tertemiz vatansever evlatlarıdır.” dedi.

BABACAN''A TEPKİ: "TAYYİP BEY SÖYLEMESE SEN YAPMAZDIN"

Arınç, konuşmasının devamında DEVA Partisi lideri Ali Babacan''ın ismini anmayarak eleştiride bulundu. Arınç, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye’de en başarılı ekonomi işini ben yaptım. Türkiye benim yüzümden bu başarıyı kazandı’ diyen birisine ben aynı hükümette 7 sene hükümet sözcülüğü yapmış, başbakan yardımcılığı yapmış biri olarak şunu söylüyorum: Sen o kabinede sadece bakandın. Başımızda bir başbakan vardı ve bütün işleri o yaptı. Ben şahidim. Ben hükümet sözcüsü olarak yanında oturuyorum ve her şeyi not alıyorum. Çıkınca Bakanlar Kurulu açıklaması yapmam gerekiyor. Onun ‘evet’ demediği hiçbir şey yapılmamıştır. Onun ‘hayır’ dediği bir şey belki 6 ay, belki 8 ay sonra ısrar üzerine bir şekilde yapılmıştır. Ben şahidiyim.

İşte ‘Paradan sıfır attım, onu yaptım, bunu tuttum’ da falan, kardeşim Tayyip Bey söylemese sen yapamazdın. O istemese yapamazdın. Sen iyi bir yönetici olmuşsundur, beraber çalıştığın arkadaşlardan istifade etmişsindir. Bunların hepsini kabul ediyorum ama bu ifadelerle karşımıza çıkma. O yüzden ana gövdeden ayrılan, kökten ayrılanların geleceği yoktur."

(İHA)
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar