Arınç'tan AKP'ye ekonomi tepkisi: 'Sorunu görmezden gelmeyin'

Arınç'tan AKP'ye ekonomi tepkisi: 'Sorunu görmezden gelmeyin'
TBMM'nin eski başkanı AKP'li Bülent Arınç, katıldığı bir programda iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. Arınç, "Eskiden 70 TL’ye doldurduğunuz file 500 TL’ye dolmuyorsa bir şey var kardeşim bunu görmezden gelmeyin." ifadelerini kullandı. Arınç ayrıca Hizbullah'la da ilgili dikkat çeken bir ifade kullandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

TBMM eski başkanı Bülent Arınç bir Youtube programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Hayat pahalılığını eleştiren Arınç, "Pahalılık varken, birisi çıkıp ''bu psikolojik bir olaydır'' dedi ben ona çok kızdım." ifadelerini kullanarak "Yapmayın, bu kadar basit değil bu olay. Bunun sebebi maliyet enflasyonudur. Halka, pahalılık var, bunun makul sebepleri var diyebilmek gerekir. Ben bunların hepsini çözeceğim bana güvenin diyebilmek lazım." dedi.

"GEÇMİŞTE ET İTHAL EDENLER HATA ETTİ"

YouTube''da gazeteci Ömer Şahin''in sorularını yanıtlayan Arınç, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha kazanmasını temenni ettiğini belirtti.

Arınç, konuşmasında hayat pahalılığına değinerek durumun görmezden gelinmesine tepki gösterdi. Arınç''ın konu hakkındaki ifadeleri şu şekilde:

"Çevremizdeki insanlar bize; ‘bu gidişle 500 TL de verseniz et bulamazsınız’ dediler. Tarım ve Orman Bakanlığının başında işini bilen çok sevdiğimiz bir insan var. Vahit bey bu işin çaresini bulacaktır ama kısa vadede ne kadar bulacak onu bilemiyorum. Vahit Kirişçi bu işin çilesini çekendir. Geçmişte Polonya’dan veya diğer ülkelerden et ithal ederek bugünü görmeyenlerin hatalı olduğunu söylüyorum.

"70 TL''YE DOLAN FİLE 500 TL''YE DOLMUYORSA..."

Eskiden 70 TL’ye doldurduğunuz file 500 TL’ye dolmuyorsa bir şey var kardeşim bunu görmezden gelmeyin. Sorunu kabul etmek lazım. Bu dürüstlüktür. Halka, pahalılık var, bunun makul sebepleri var diyebilmek gerekir. Ben bunların hepsini çözeceğim bana güvenin diyebilmek lazım. Millete güven vererek, onların daha sabırlı olmasını istersin. Pahalılık varken birisi çıkıp; ‘pahalılık yok bu bir psikolojik olaydır’ dedi. Ben o zaman daha çok kızdım.

"KRİZİ MARKETLERE BAĞLADILAR"

Hanımla pazara çıkıyoruz. Pazar yerlerindeki fiyatlar bazen marketlerin de üzerinde. Günün sonunda bu krizi üç harfliler diyerek marketlere bağladılar. Yapmayın, bu kadar basit değil bu olay. Bunun sebebi maliyet enflasyonudur. Maliyet artıkça bunların fiyatı da artar.

HİZBULLAH''A ELEŞTİRİ

Arınç konuşmasında "Bir Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile DAEŞ’in sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun." ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar