Arda Güler Real Madrid'de ilk kupasını kazandı

Arda Güler Real Madrid'de ilk kupasını kazandı
Real Madrid, İspanya Süper Kupa şampiyonu oldu. Arda Güler Real Madrid'deki ilk kupasını kazandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadı'nda gerçekleşen İspanya Süper Kupası finalinde Real Madrid, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Maçın ilk yarısı Real Madrid'in 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Vinicius Junior'un (Dk. 7, Dk.10 ve Dk. 39 - penaltıdan) attığı gollerle öne geçen Real Madrid'e, Barcelona'dan Robert Lewandoski (Dk. 33) karşılık verdi.

İkinci yarıda Barcelona'nın ataklarına rağmen, 64. dakikada Vinicius'un asisti sonrasında fileleri havalandıran Rodrygo Goes, Real Madrid'i 4-1'lik skorla galip getiren golü kaydetti.

Maçın 71. dakikasında ikinci sarı kartını gören Ronald Araujo'nun kırmızı kart görmesiyle Barcelona, 10 kişi kaldı.

arda.jpg

Hat-trick yapan Vinicius Junior, 81. dakikada yerini Camavinga'ya bıraktı. Sakatlıktan dönen milli futbolcu Arda Güler ise finalde Real Madrid formasıyla yedek bekledi.

Real Madrid, İspanya Süper Kupası'nı kazanarak kasasına 2 milyon avro daha ekledi. Turnuvaya katılım nedeniyle her iki takım da önceden belirlenen ödül olan 2.8 milyon avroyu alacak.

Bu zaferle birlikte Real Madrid, İspanya Süper Kupası'nı tarihinde 13. kez kaldırdı ve Barcelona'nın 14 şampiyonluğuna olan farkı kapatmış oldu.

Teknik direktörler Carlo Ancelotti ve Xavi Hernandez arasında yaşanan bu karşılaşma, kariyerlerindeki dokuzuncu karşılaşma oldu ve Ancelotti lehine 5-4 sona erdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar