Mertens'in gecesi ve cankurtaran Karaoğlan: Tansu Sarı yazdı...

Mertens'in gecesi ve cankurtaran Karaoğlan: Tansu Sarı yazdı...
Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, sahasında Kayserispor ile karşılaştı. Galatasaray, Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı Galatasaray'ın galibiyetini değerlendirdi.

MERTENS'İN GECESİ VE CANKURTARAN KARAOĞLAN

Geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında ağır bir darbe alan son şampiyon Galatasaray, son 4 haftadır puan alamayan Kayserispor'u RAMS PARK'ta ağırlayarak kayıplarını telafi etmek istiyordu.

Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi, Cedric Bakambu, Kerem Aktürkoğlu, Hakim Ziyech, Sergio Oliveira, Davinson Sanchez ve Jose Angelino yer almazken; Genoa'dan geri dönen Berkan Kutlu yedekler arasındaydı...

Teknik Direktör Okan Buruk Sivas deplasmanından farklı olarak Sacha Boey, Barış Alper Yılmaz, Tanguy Ndombele, Tete Martins'i ilk 11'de görevlendirirken Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş, Kerem Demirbay ve cezalı Kerem Aktürkoğlu yoktu..

Konuk Kayserispor'daysa Olivier Kemen, Majid Hosseini, Julian Jeanvier, Anthony Uzodimma, Miguel Cardoso ve Carlos Mane yoktu...

Teknik Direktör Recep Uçar, deplasmanda 4-1 kaybettikleri Karagümrük maçından farklı olarak Dimitrios Kolovetsios, Kartal Kayra Yılmaz ve Pendikspor'a transfer olan Mame Thiam'ın yerlerine Joseph Attamah, Eray Özbek ve Ramazan Civelek'e forma verdi...

Galatasaray Tete Martins ve Dries Mertens'le çerçeveyi bulamazken; RAMS PARK tribünlerinin beklediği gol duran toptan geldi..

Dakikalar 26'yı gösterdiğinde Dries Mertens'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşuna gönderilmesi gündemde olan Victor Nelsson gerilerden gelip kafayı çaktı... Yerde seken meşin yuvarlak Kayserispor savunmasında Joseph Attaman'ın ayağına çarpıp filelere gidince ASLAN 1-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Golden sonra Galatasaray'da Dries Mertens topu bir kez daha filelere gönderdi ancak hakem Atilla Karaoğlan öncesinde Halil Dervişoğlu'nun Kayserisporlu Joseph Attamah'tan topu kaparken FAUL yaptığını belirtince gol geçerli sayılmadı..

Galatasaray'da Halil Dervişoğlu'nun vuruşu direkten dönerken Tete Martins ve Victor Nelsson kaleyi bulamadılar..

İlk yarının son anlarında tempo oldukça artarken Kayserispor hiç beklemediği bir anda penaltı kazandı..

Hasan Ali Kaldırım'ın sol taraftan ortasında Stephane Bahoken'in vuruşu Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı'nın eline çarpıp auta giderken VAR'daki Erkan Engin'in uyarısıyla monitöre giden hakem Atilla Karaoğlan PENALTI dedi....

Topun başına geçen Kayserispor'un Kamerunlu golcüsü Stephane Bahoken o kadar kötü vurdu ki Galatasaray'dan sezon sonunda ayrılması gündemde olan kaleci Fernando Muslera meşin yuvarlağı kontrolü altına alınca konuk ekip beraberlik şansını kaçırdı..

Pozisyonun hemen ardından Kayserisporlu Gökhan Sazdağı'nın yerden tehlikeli ortasını kaleci Fernando Muslera uzaklaştırırken son bölümde Galatasaraylı Dries Mertens'in uzaktan vuruşunu kaleci Bilal Bayazıt enfes bir müdahaleyle kornere çelince ASLAN soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Kayserispor 2'nci yarıda Gökhan Sazdağı ve Ali Karimi'nin vuruşlarını kaleci Fernando Muslera kurtarırken, Galatasaray adına da Wilfried Zaha'nın vuruşu az farkla auta gitti..

Kayserispor hiç beklemediği bir anda beraberlik golünü buldu... Orta sahada Lucas Torreira ve Victor Nelsson'un anlaşmazlığında seken top sol çaprazdaki Ayrton Boa Morte'nin önüne düştü.. Topu kontrol eden Portekizli yıldız Boa Morte'nin vuruşu kaleci Fernando Muslera'nın müdahalesine rağmen filelere gidince konuk ekip Kayserispor Galatasaray deplasmanında 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Golü yiyen Galatasaray'da Dries Mertens'in ardı ardına 2 vuruşunu kaleci Bilal Bayazıt kurtarırken Kaan Ayhan ve Kerem Demirbay'ı sahaya süren Teknik Direktör Okan Buruk, Halil Dervişoğlu'yla Tanguy Ndombele'yi kenara aldı..

Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, golü atan Ayrton Boa Morte ve Ramazan Civelek'in yerlerine Galatasaray'dan hatırladığımız Lionel Carole ile Hayrullah Erkip'i sahaya sürdü..

Galatasaray'daysa Teknik Direktör Okan Buruk yenilen golde hatası olan Lucas Torreira'nın yerine Berkan Kutlu'yu alırken, Tete Martins'in yerine Baran Demiroğlu'nu içeri attı..

84'de Galatasaray penaltı kazandı... Hasan Ali Kaldırım'ın Kayserispor ceza sahası içinde Barış Alper Yılmaz'ı indirmesine VAR'daki Erkan Engin'in uyarısıyla monitöre giden hakem Atilla Karaoğlan "PENALTI" dedi.. Penaltıya sebebiyet veren Hasan Ali Kaldırım sarı kart görürken, topun başına geçen Dries Mertens kaleci Bilal Bayazıt'ın sağından topu filelere gönderince Galatasaray 2-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Golden sonra Galatasaray adına Abdülkerim Bardakçı; Kayserispor adına da Stephane Bahoken ve Arif Kocaman'ın gol çabalarından sonuç gelmeyinca ASLAN 2-1 kazandı..

3 puanın sahibi olarak Fenerbahçe'ye nefesini hissettirdi..

Sahanın yıldızı Dries Mertens, "ayrık otu" yakıştırmasını yaptığımız Kerem Aktürkoğlu olmayınca bir başka oynuyor.. Bugün de Kayserispor savunmasını hallaç pamuğu gibi atarak 1 gol 1 asistle oynadı..

Lucas Torreira çok laubali... Öylesine riskli yerlerde öylesine hatalar yapıyor ki hem takım arkadaşı Victor Nelsson'u bozdu, hem de rakibi Ayrton Boa Morte'den golü yedirdi..

Galatasaray'da Mauro Icardi ve Sergio Oliveira'nın yoklukları fazlasıyla aranıyor...

Kayserispor'da penaltı vuruşunu neden Stephane Bahoken kullandı anlamadım.. Ali Karimi ve Ayrton Boa Morte kullansa belki de sahadan mağlubiyetle ayrılmayacaklardı..

Konuk ekipte Olivier Kemen; Carlos Mane ve Miguel Cardoso bugün sahada olsalar skor farklı olabilirdi... Yaw Ackah'ın sakatlanarak çıkması işleri bozarken Teknik Direktör Recep Uçar'ın da golü atan Ayrton Boa Borte'yi kenara almasını anlamadım... Zira Portekizli yıldız Galatasaray savunmasını çok zorladı...

Hakem Atilla Karaoğlan Kayserisporlu Hasan Ali Kaldırım başta olmak üzere Ramazan Civelek, Gökhan Sazdağı, Ali Karimi ve Eray Özbek'e çok rahat sarı kart çıkartırken, penaltıya sebebiyet veren Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı ve rakibi Ayrton Boa Morte'yi durup dururken iten Barış Alper Yılmaz'ı pas geçmesini anlamadım..

Zira ikinci yarıda rakibi Stephane Bahoken'i de indiren Abdülkerim Bardakçı sarı kart görse Trabzon deplasmanında forma giyemeyecekti..

Hakem Atilla Karaoğlan sarı kartlarda çifte standart uygulayarak bir anlamda Galatasaray'ı kurtardı...

İstanbul'un sarı-kırmızılıları bu sonuçla Sivasspor beraberliği unuttururken renktaşı Kayserispor ardı ardına 5'inci mağlubiyetini aldı..

Galatasaray ve Kayserispor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar