Antalya'da kıyıya vuran cesetlerden birini kimliği belli oldu

Antalya'da kıyıya vuran cesetlerden birini kimliği belli oldu
Antalya'da son 6 günde sahile vuran 8 cansız bedenden 1’inin 4 Ocak’ta kaybolan Merve Şevval Elmas olduğu tespit edildi. Gelen acı haberle adeta yıkılan baba Osman Elmas, “Acımla baş başayım. Rabbime şükürler olsun Mervem’in mezarını çok görmedi bize” ifadelerini kullandı.

Üniversite eğitimi için İstanbul’dan Antalya’ya giden Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’tan 18 gündür bir haber alınamıyordu. En son Muratpaşa ilçesindeki Düden Park’ta bir işletmenin kameralarına gözüken Merve'yi bulmak için arama çalışmaları aralıksız bir şekilde sürmüştü. Geçtiğimiz gün ise Kadriye Turizm Merkezi'ndeki otelin sahilinde çalışanlar, bir kişinin kıyıda hareketsiz bir şekilde yattığını fark etti.

aw125729-01.jpg

İhbarla sahile polis ve sağlık ekipleri geldi. Ekiplerin bir kadına ait olduğunu tespit ettiği cansız beden, savcının incelemesinden sonra Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cesedin Antalya'da 18 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olma ihtimalini değerlendiren polis, genç kızın İstanbul'da bulunan yakınlarını çağırdı. Kızını arama çalışmalarını gözyaşlarıyla yakından takip eden baba Osman Elmas, bu kez bulunan cesedin kızına benzerliği sebebiyle DNA testi vermek için İstanbul’dan Antalya’ya geldi. Anneden DNA örneği İstanbul’da alındı.

aw125729-03.jpg

DNA ÖRNEĞİ EŞLEŞTİ

İstanbul’a dönmeyip çıkacak sonucu Antalya’da bekleyen Osman Elmas, bugün Antalya Adli Tıp Kurumundan gelen haberle yıkıldı. DNA örneğinin kızına ait olduğunu öğrenen acılı baba, "Acımla baş başayım. Rabbime şükürler olsun Mervem’in mezarını çok görmedi bize. Allah bize sabır versin. Devletime ve Türk halkına da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan İstanbul’da defnedileceği öğrenilen Merve’nin cenazesini baba Osman Elmas’ın yarın teslim alacağı belirtildi.

aw125729-02.jpg

NELER OLMUŞTU?

Antalya sahilinde arda arda cansız bedenler bulunmuştu. Kimlikleri ve ölüm sebepleri araştırılırken bir ceset de Muğla'nın Köyceğiz sahilinde bulunmuş, bu cesetle birlikte son 6 günde Antalya ile Muğla'da bulunan ceset sayısı 9 olmuştu.

Karadan bir ulaşımı olmayan Muğla'nın Ekincik Koyu Gökyar Burnu mevkiinde balık avlayan bir şahıs, karaya vurmuş halde bir kadın cesediyle karşılaşmıştı.

Bazı uzuvlarının eksik olduğu tespit edilen kadın cesedinin, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordinesinde Köyceğiz İlçe Devlet Hastanesi morguna götürülmüştü. Cesedin düzensiz bir göçmene ait olabileceği düşünülürken olayla alakalı bir soruşturma başlatılmıştı.

aw125729-04.jpg

İLK CESET 17 OCAK'TA BULUNDU

İlk vaka 17 Ocak'ta Manavgat ilçesinde ortaya çıktı. Çenger Mahallesi sahilinde cansız beden olduğunu gören kişiler sahil güvenlik komutanlığı ekiplerine bir haber verdi. Cesedin bir çocuğa ait olduğu tespit edildi.

Araştırmalar sürerken günler içinde art arda benzer haberler geldi. Manavgat ile Alanya sahilinde 3 yetişkine ait olan cansız bedenlere ulaşıldı.

Serik ilçesinde bir otelin sahilinde 2 daha ceset bulundu. Böylece son 6 günde Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı, 8'e çıktı.

Diğer 8 kişinin bir kaçak botun batmasıyla ölmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

aw125729-06.jpg

aw125729-07.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar