(İHA) - Hasat konusunda ham karpuza dikkat edilmesi gerektiğini belirten karpuz üreticisi Nazif Yılmaz, "Yukarıçatma Mahallesinde seramızda karpuz hasatı yapıyoruz. 35 dönüm bir alanımız var. Güzlük, bahar karpuz üretimi yapıyoruz. Burayı 5 Ocak gibi ektik, 23 Nisan''da hasatımızı yapıyoruz. Ortalama 250 ton civarında bir beklentimiz var" dedi.
38 yıldır karpuz işçiliği yapan Cafer Çiftçi, " Kapuz işini severek yaptığımız için yıllardır bu işin içerisindeyiz. Kan ter içinde kalıyoruz çocuklarımız için geçimi sağlamak için çabalıyoruz. Artık karpuz kırımı yaparken gözümüz alışmış. Elimiz değil gözümüzle yapıyoruz. Yıllardır bu işin içerisinde olduğumuz için gözle tahminle iyi karpuzu seçiyoruz" ifadesini kullandı.