Antalya’yı fırtına ve sağanak vurdu: Ağaçlar yerlerinden söküldü!

Antalya’yı fırtına ve sağanak vurdu: Ağaçlar yerlerinden söküldü!
Meteoroloji’nin günler öncesinde uyarıda bulunduğu Antalya’da şiddetli rüzgar ve sağanak yağış hayatı felç etti. Fırtınada ağaçlar devrildi, dalgaların boyu falezlere yaklaştı.

Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış sonrası sokaklar savaş alanına döndü. Geçen ay meydana gelen yağışta seralar talan olmuş, evleri ve iş yerlerini su basmış, çok sayıda araç selde mahsur kalmıştı. Bugün fırtına ve yağış, şehri yeniden esir aldı. Şehrin birçok yerinde fırtına şiddetine dayanamayan ağaçlar kökünden söküldü, devrildi.

 

60 kilometreyi bulan fırtına ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, geceden itibaren tüm birimleri ile teyakkuzda kalarak yaşanan, olumsuzluklara hızla müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye, ASAT, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri ekipleri gece ve gün boyu görev başındaydı.

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri fırtına ve sağanak yağış nedeniyle meydana gelen su baskını, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olaylarına kısa sürede müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı da 6 sepetli araç,10 kamyon, 2 kepçe ve 86 personel ile görev başındaydı. Park ve Bahçeler ekipleri, kentin birçok noktasında yola devrilen ağaç ve ağaç dallarını trafik ve can güvenliği için hızla kaldırdı. ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri ise kent içinde tıkanan mazgalları da su baskınlarına sebebiyet vermemesi için gün boyu açtı.

 

DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

Kuvvetli rüzgarda çöp konteynerleri devrilerek, bazı ağaçlar yerinden söküldü. Kaldırıma devrilen ağaçlar yayaların geçmesini güçleştirdi. Sabaha karşı etkisini artıran şiddetli yağışta birçok noktada oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

 

 

Dev dalgalar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ni neredeyse yutarken, dalgalar falezleri de dövdü. Bazı vatandaşlar varyant seyir taraşından dalgalar altında kalan Konyaaltı Sahili''ni görüntüledi.

 

Denizin rengi değişirken, tehlikeye rağmen bazı kişilerin dedektörle turistlerin düşürdüğü ziynet eşyalarını aradıkları görüldü. Bir kadın turistin ise sahile inip dalgalara yakın noktada yürüdüğü görüldü.

Kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanağın gün boyu devam etmesi bekleniyor. (İHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar