Ankara'da döviz bürosundaki kuyruğun sırrı ortaya çıktı!

Ankara'da döviz bürosundaki kuyruğun sırrı ortaya çıktı!
Ankara'nın Altındağ ilçesindeki döviz bürolarında 2 haftadır büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Doların tekrar ateşlenmesi sonrasında bu kuyruklar dikkat çekerken kuyruğu oluşturan kişilerin açıklaması durumu ortaya koydu.

Son 20 gündür dolar kurunda yaşanan hareketlilik yurt geneline bulunan döviz bürolarındaki yoğunluğu artırırken başkentte ortaya çıkan kuyruk görüntüsü ise dikkat çekti.

Ankara’nın Altındağ ilçesi Ulus semtindeki döviz büroları ve kuyumcular adeta vatandaşların akınına uğradı. Ortaya çıkan yoğun görüntünün nedeniyle ilgili "Acaba piyasayla ilgili farklı bir istihbarat mı alındı?" sorusu kendini belli etti.

"15 GÜNDÜR KUYRUK VAR"

İHA'nın haberine göre vatandaşların yoğun bir şekilde döviz bürosu ve kuyumculara gitmesinin sırrı ortaya çıktı. Kurların daha da yükseleceğini düşünenler döviz satın alırken, kimileri de nakit parası kalmadığından ve Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alımı ve tatil planları için döviz bozdurdu.

Kurbanlık almak için döviz bozduran Alaattin Kaplan, “İhtiyaç olduğu için bozdurdum. Yükselse de düşse de bizim için fark etmiyor. Mecbur bozdurduk. Kredi çekip dolar almıştık, şimdi onu bozduracağız. Bu kadar sıra olmasını beklemiyordum. Hemen hemen 15 gündür böyle kuyruk var” dedi.

"GURBETÇİLERİN ALIM GÜCÜ ÇOK DÜŞTÜ"

Macaristan’ın başkenti Budapeşte'de ikamet eden Ayhan Üstün ailesi ile vakit geçirmek için Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Para bozdurmak için geldik buraya. Kurban Bayramı vesilesiyle doğan çeşitli harcamalarım için bozduracağım. Bozdurmak zorundayız. Elimizde lira kalmadığı için bozduruyorum. Bizim alım gücümüz çok düştü. Önceden bin avroya aldığımız bir şeyi şu an 2 bin avroya alıyoruz. Gurbetçiler olarak alım gücümüz çok düştü” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar