Anadolu Efes'ten 19 Mayıs hediyesi: Kupaya kaldı 1!

Anadolu Efes'ten 19 Mayıs hediyesi: Kupaya kaldı 1!
Anadolu Efes, bir kez daha finale kaldı. 4'lü finalin ilk maçında Belgrad'da Yunanistan temsilcisi Olimpiakos'u, Mıcıc'ın son saniye basketiyle 77-74 yenen temsilcimiz, kupa ile arasındaki farkı bir maça indirdi. Öte yandan EuroLeague Final Four’unun ikinci karşılaşmasında iki İspanyol devi Barcelona ve Real Madrid karşı karşıya geldi. Mücadeleden 86-83 galip ayrılan Real Madrid, ezeli rakibini mağlup ederek adını finale yazdırdı ve Anadolu Efes'in rakibi oldu.

FİNALE ÇIKAN EFES'İN RAKİBİ REAL MADRİD

Turkısh Airlines EuroLeague’de normal sezonu 6. Sırada tamamlayan temsilcimiz, play-off turunda İtalyan devi Olimpia Milano’yu 3-1 ile geçti ve Final Four’un ilk ayağında Yunan basketbolunun köklü takımı Olimpiakos ile eşleşti.

Türkiye saati ile 19:00’da başlayacak mücadelede, ilk yarıyı mağlup bitiren Anadolu Efes, ikinci yarı istediği oyunu ortaya koydu. İlk yarıda Larkin''in, ikinci yarıda Micic ve Elajıah Braynt''ın yıldızlaştığı karşılaşmada, Micic''ın son saniyede attığı basket ile 77-74 galip ayrıldı.

İLK YARI

1. periyod: Olimpiakos 21-Anadolu Efes 18

2. periyod: Olimpiakos 43-Anadolu Efes 42

3. periyod: Olimpiakos 63-Anadolu Efes 66

4. periyod: Olimpiakos 74-Anadolu Efes 77

RAKİBİMİZ REAL MADRİD OLDU

THY EuroLeague''de Final-Four''un ikinci maçında Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya geldi.

Maça etkili başlayan Real Madrid, ilk çeyreğin bitimine 4 dakika 30 saniye kala farkı altı sayıya kadar çıkarttı ve skoru 14-8''e getirdi. Arka arkaya bulduğu basketlerle Barcelona farkı kapatırken ilk çeyrek, 19-19''luk eşitlikle noktalandı.

İkinci çeyreğe Real Madrid arka arkaya iki üç sayı isabetiyle başlarken çeyreğin son bölümünde üstünlüğü ele alan Barcelona, farkı açarak ilk yarıyı 45-34 önde tamamladı. Üçüncü çeyrek sonunda ise Real Madrid''in 60-56 üstünlüğü vardı.

Karşılaşmanın son çeyreği büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Son 16 saniyeye Real Madrid 84-81 önde girdi. Real Madrid, ezeli rakibini 83 - 86 yendi ve finale çıktı.

FİNAL 21 MAYIS''TA

EuroLeague finali 21 Mayıs''ta Belgrad''da Anadolu Efes ile Real Madrid arasında oynanacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar