Ergin Ataman: Günlük performans finale çıkan takımı belirleyecek

Ergin Ataman: Günlük performans finale çıkan takımı belirleyecek
Anadolu Efes’in baş antrenörü Ergin Ataman, Final Four öncesi düzenlenen medya gününde, Günboyu Gazetesi olarak, kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtladı. Ataman, Olimpiakos maçı ile ilgili, “Biz daha hızlı oynamayı seven bir takımız ama onlar daha kontrollü oynamayı, adam değişme savunması yapıp, oyunu yavaşlatmayı seven bir takım. Günlük performans finale çıkan takımı belirleyecek” dedi.

GÜNBOYU-EGEMEN İSAR

Zorlu bir sezonun ardından Turkısh Airlines EuroLeague’de Final Four’a kalan temsilcimiz Anadolu Efes, daha önce 3 EuroLeague şampiyonluğu bulunan Olimpiakos ile dörtlü finalin ilk ayağında eşleşti. Zorlu Final Four macerası öncesi basın toplantısı düzenleyen Anadolu Efes’te koç Ergin Ataman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başarılı antrenör Ergin Ataman, kendisine yönelttiğimiz sorulara şu şekilde yanıt verdi:

-Üst üste 4. kez Final Four’dasınız. Buraları oynamayı biliyorsunuz. Rakip de buraları oynanmayı biliyor. Uzun süre sonra F4 yaptılar. Geçmişte dörtlü finallerde sürprizlere imza atmış bir takım Olyimpiakos.  Kuvvetli bir taraftar desteği de olacak. Maçı kafanızda nasıl kurguladınız? Savunmada Sloukas ve Fall gibi defektleri var. Rakibin bu zaaflarına karşı nasıl bir Efes izleyeceğiz?

”Olimpiakos iyi bir sistem takımı. Bartzokas bence bu sezonun en önemli koçlarından biri ve belki de en önemlisi. Çünkü uzun süredir playoff’a kalamayan Olympiakos takımını Final Four’a sokma başarısı gösterdi. Takımda Sloukas, Dorsey gibi skorer oyuncular var. Vezenkov gibi sezonun flaş oyuncusu olan, sezonun en iyi 4 numarası gösterilen bir oyuncuları var. İstikrarlı bir şekilde oynuyorlar, disiplinli bir şekilde oynuyorlar. Normal sezonu zaten 2. sırada tamamladılar. Biz normal sezonda onlarla İstanbul’da oynadığımız maçı farklı kazanmıştık, Atina’daki maçta ise son saniyede uzatmada kaybetmiştik. İyi bir takım. Moustapha Fall çok büyük bir güç ama bizde de aynı ebatlarda Tibor Pleiss var. Sloukas çok önemli bir oyun kurucu ama bizde de Micic, Larkin var. Onlarda Hassan Martin var ama bizde de Bryant Dunston var. Takımların kimyaları birbirine çok yakın ama sistem farklılıkları var. Biz daha hızlı oynamayı seven bir takımız ama onlar daha kontrollü oynamayı, adam değişme savunması yapıp, oyunu yavaşlatmayı seven bir takım. Günlük performans finale çıkan takımı belirleyecek.”

-Anadolu Efes için Will Clyburn iddaları atılıyor. Siz bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

“Biz sezon bitmeden hiçbir oyuncuyla resmi görüşme yapmıyoruz. Bu bizim üç sezondur prensibimiz. Tabii ki market içerisinde hangi oyuncuların serbest olduğunu araştırıyoruz, menajerler bize oyuncuları teklif ediyorlar. Birçok oyuncu var bize teklif edilen ama biz öncelikle bu sezonu en iyi şekilde tamamlayıp hangi oyuncularımızla devam edeceğimize bakıp ondan sonra transfere bakacağız. Şu an için söylenen her şey transfer döneminde ortaya atılan iddialar. Onun dışında herhangi bir gerçekçilik payı yok”.

TAKIMIN KUMAŞI İYİ

Başarılı koç, geride kalan normal sezonun değerlendirmesini şöyle yaptı:

“Şimdi öncelikle takıma bakmak lazım. Takımın kumaşı iyi. Bunu kanıtladılar zaten. Sezona başlamadan önce sadece bir oyuncu kaybettik. Sertaç Şanlı sezon başında ayrılmıştı. Sertaç’ın eksikliğini hissettik tabi. Takımdan ayrılması sezon başında bizi taktiksel anlamda sıkıntıya soktu. Onunla oynamaya çok alışmıştık. Önemli bir silahımızdı. Sezon başında Simon’un sakatlığı, aynı dönemde James Anderson’ın da sakatlanması ki o dönemde biz Elijah Bryant’ı transfer ettik. Bu benim çok sevmediğim bir hareketti. Sezona daha yeni başladığında bazı değişikliklere gitmek, benim sevmediğim bir durumdur. O dönemde baya bir bocaladık ama bir noktadan sonra sakatlıkların iyileşmesiyle beraber, takımın doğru yola gireceğini düşünüyordum. Sezon başlarken biz hiçbir zaman playoff yarışında geride kalabileceğimizi düşünmemiştik ama sezonun yarısında bunu hissetmeye başladık. Playoff’a kalamama riskiyle ciddi anlamda karşı karşıya kaldık. O andan itibaren de vidaları sıktık. Tabi işin bir gerçek yanı da şu, 3 Rus Takımının EuroLeague’ın dışında kalması da playoffa girmemizi kolaylaştırdı. O da bir gerçek. O üç takım dışarıda kaldıklarında plaoyff potasındaydı. Biz o dönemde 8.liği kovalıyorduk ama onlar dışarıda kalınca biz bir anda 4.lüğü kovalar hale geldik.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar