Altında Asya desteği

Altında Asya desteği
Altın, doların sekiz haftalık yükseliş serisinin ardından Asya merkez bankalarının para birimlerini koruma amaçlı önlemler alması sonrası gerilemesiyle yükselişe geçti.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Altın, Asya'nın en büyük merkez bankalarının doların yükselişine karşı aldıkları önlemler sonrası yükselişe geçti.

Doların Cuma günü art arda sekizinci haftalık yükseliş serisi, Çin Merkez Bankası’nın yuanın değerini korumak için önlemler alması ve Japonya Merkez Bankası’nın nihai bir para politikasına işaret ederek yenin yükselmesine neden olmasıyla sona erme tehlikesiyle karşı karşıya. Altın, ABD para birimi üzerinden fiyatlanması nedeniyle dolar ile negatif korelasyona sahip.

Öte yandan yatırımcıların dikkati, bu hafta yayımlanacak olan ve Fed’in faiz patikasına ilişkin görünümü açısından kritik ABD enflasyon verisine çevrilmiş durumda.

ABD ekonomisinin onlarca yılın en agresif sıkılaştırma döngülerinden birine karşı gösterdiği direnç nedeniyle verilerin 14 ayın en büyük aylık sıçramayı göstermesi bekleniyor.

Tahvil yatırımcıları Fed’in daha gidecek yolu olduğuna dair fiyatlamalarını artırırken swap piyasaları Kasım ayında yeni bir faiz artırımı ihtimalini yaklaşık yüzde 50 ihtimalle fiyatlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar