Altın Adam İslam Memiş yükseliş için yetersiz dedi! Gram altının rekor kıracağı tarihi işaret etti

Altın Adam İslam Memiş yükseliş için yetersiz dedi! Gram altının rekor kıracağı tarihi işaret etti
Altını bilen adam İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Memiş, altındaki yükseliş için yükseliş için "yetmez" diyerek tarih verdi.

Döviz ve altın kurunda yaşanan hareketlilik hız kesmeden devam ederken, yatırımcıyı yakından ilgilendiren gelişmeyi altını bilen adam İslam Memiş açıkladı. Memiş, altın fiyatlarının rekora koşacağı tarihi açıkladı.

6-35d9.webp

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında etkili olacak Tüketici Enflasyon (TÜFE) verisi açıklandı. Beklentileri aşan üretici enflasyonunun ardından tüketici fiyat endeksi Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış kaydetti. Yıllık artış ise yüzde 3,7 geldi. Manşet enflasyonun beklentilerin üstünde gelmesiyle dolar endeksi yeniden hareketlendi. ABD enflasyon verileri sonrası tahvillerde satış dalgası hızlanırken, altın fiyatları kazançlarını korudu.

64782aceae0a8f1bd47cb836.webp

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NEDİR?

Doların gevşemesinden destek bularak dünkü işlemlerde 1880 doları aşan Ons altın, veri sonrasında kritik seviyenini altına geriledi. Gün içinde 1885 dolara kadar yükselen Ons altın 1872 dolardan işlem gördü. Anlık olarak 1876.35 dolardan işlem görüyor. Dünkü işlemlerde 1680 TL'yi aştıktan sonra kapanışta 1663 TL'ye gerileyen gram altın ise yeni günde 1676 TL seviyesinden işlem görüyor.

71460.jpg

NET TARİHİ AÇIKLADI

TV100'deki köşe yazısında İslam Memiş, emtia piyasasının jeopolitik risklere karşı yeterli tepkiyi vermediğini dile getirdi. İsrail-Hamas arasındaki savaşın daha da derinleşeceğine işaret eden uzman isim, “Bundan sonra piyasalara rahat yok” açıklamasında bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Küresel piyasalar zaten "Fed" duymaktan sıkılmıştı. Savaş, piyasalar için yeni bahane oldu. Artık kontrollü ve uzun süreli bir savaş ortamı oluştuğundan bundan sonra piyasalara rahat yok! Kimse stabil ve tekniğin çalıştığı bir piyasa beklememeli. Çünkü sistem derin belirsizlik istiyor.

altin-depo-1541407.jpg

PİYASADA YAPRAK KIMILDAMIYOR

İsrail-Filistin savaşı ile beraber emtia fiyatlarında toparlanma gördük ama yükseliş göremedik. 1.811 dolar seviyesinden 1.885 dolar seviyesine yükselen ons altın bir şey değil. 1.678 lira seviyesinden 1.768 lira seviyesine yükselen gram altın bir şey değil. Ortalık ateş çemberi olmasına rağmen piyasada yaprak kımıldamıyor.

1920x1080.jpeg

Bu haftanın en önemli verisi ABD enflasyon verisiydi. ABD’de tüketici fiyatları eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış kaydetti. Yıllık artış ise yüzde 3,7 olarak açıklandı. Benim beklentim yüzde 4 olması yönündeydi. Yüksek gelmemesi iyi. Fed’in daha güvercin olma ve 2024’ün ortası gibi faiz indirimine başlama ihtimalleri yükseldi.

altin-fiyatlari-rekor-kirdi-1724-webp.webp

BU SÜREÇ ÇOK UZAK DEĞİL

Piyasalar, neyi nasıl fiyatlayacağına tam olarak karar vermedi. Bu hafta savaş bahanesiyle altını yükselttiler. Şimdi kâr satışı yapıp Fed’i fiyatlamak isteyebilirler. Piyasalar kararsız. Benim kanaatim savaşın daha ön planda kalacağı yönünde. Gerçek savaş fiyatlamasını o zaman görebiliriz.

636c88ec5cf3b0247c15d986.webp

Orta ve uzun vadede altın fiyatları gerçek bir ekonomik krizi fiyatlamaya başladığı zaman gerçek bir savaş riskini fiyatlamaya başladığı zaman ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz. Gram altın tarafında da 2 bin lira seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç de çok uzak değil gibi duruyor. Gelişmeler onu gösteriyor."

646e33a6ae1050cf5f40fb0f.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar