Altılı masanın adayı belli oldu mu? İşte resmen açıklanacağı tarih!

Altılı masanın adayı belli oldu mu? İşte resmen açıklanacağı tarih!
2023 yılında yapılacak seçimler için 14 Mayıs tarihinin belirlenmesinin ardından gözler adaylık için Millet İttifakı'na dönmüş durumda. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı adayının ne zaman duyurulacağını resmen açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 2023 genel seçimlerinin 14 Mayıs''ta yapılacağını duyurmuştu. Seçim tarihinin netleşmesinin ardından gözler altılı masa tarafında çıkarılacak Cumhurbaşkanı adayına çevrilmiş durumda. 26 Ocak''ta yapılacak toplantıda aday konuşmaya başlayacak olan Millet İttifakı''nın belirlenecek Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı da belli oldu.

ŞUBAT AYINDA ADAY AÇIKLANACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun''un yaptığı açıklamaya göre, altılı masa şubat ayında adayı kesin olarak duyuracak.

Torun, 6’lı masanın kararlı şekilde yoluna devam ettiğini belirterek, “Şubat ayı içerisinde mutlaka cumhurbaşkanı adayımızı 6’lı masa açıklayacak ve yolumuza güvenli bir şekilde devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

"EYT SÖZÜNÜ HALA TUTMADILAR"

Gündeme yönelik açıklamalarda da bulunan Torun, iktidarın kasıtlı olarak EYT tasarısını Meclis''e geç getireceğini belirtti. İktidarın belli taahhütlerde bulunduğunu söyleyen CHP''li Torun, “EYT ile ilgili vatandaş banka kapılarında kaldı, evini arabasını sattı, bir gelecek bir beklenti içerisine girdi ama hala tık yok. Şimdi de grup başkan vekili ''Martta ya da nisanda ödeyeceğiz'' diyor. Elinizi tutan mı var? Hani çalışmıştınız? EYT ile ilgili her türlü konuya hakimdiniz, bürokratlarınız gece gündüz çalışmıştı; neden getirmiyorsunuz? Ama biliyoruz ki her attıkları adım, seçime yönelik. Aslında her attıkları adım vatandaşımızı kandırmaya yönelik. Hatırlayın, Erdoğan’ın EYT ile ilgili geçmişte söylediklerini ama şimdi bizim baskımızla her yerde gündeme getirerek, EYT’lilerin örgütlü tepkisi ile maalesef kabul etmek durumunda kaldılar. Bunu da her yerde destekledik. Şimdi bir an önce de çıkarılması içinde her türlü mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Yine sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili de biz eksiklikleri bildirdik, maalesef ''ben bilirim'' mantığı ile yürüdüler” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar