O ile 10 yeni tramvay alınıyor

O ile 10 yeni tramvay alınıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2023 yılı Ekim ayında Samsun'da 10 adet yeni tramvay alımı yapılacağını duyurdu.

Tramvaylar, Samsun'daki ulaşım hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefleyen bir proje kapsamında temin edilecek. Tramvay alımı için gerçekleştirilecek olan ihale tarihi belirlendi.

7 Mayıs Salı günü Ankara'da ihale komisyonu toplanacak. İhalenin açık ihale usulüyle gerçekleştirileceği ve e-tekliflerin de alınacağı bildirildi. İhaleyi kazanan firma, tramvayları 22 ay içinde teslim edecek ve Samsun'daki tramvay filosu 39'a yükselecek.

Samsun raylı sistem hattı, şehirdeki ulaşımın önemli bir parçası olarak günde yaklaşık 90 bin kişiye hizmet veriyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde tramvaylarda yaşanan yoğunluk, yeni tramvaylarla birlikte azaltılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl alınan kararla Ulaştırma Bakanlığı tarafından 10 yeni tramvay alımı için adım atılmıştı ve bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak hayata geçirildi. Bu yatırımın toplam değeri ise 1 milyar lirayı buluyor. Bu da Samsun'daki ulaşım altyapısının güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacak.

Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar