Alper Gezeravcı'dan ilk paylaşım: Merhaba Dünya! Ben geldim

Alper Gezeravcı'dan ilk paylaşım: Merhaba Dünya! Ben geldim
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya geri döndü. Gezeravcı sosyal medyadan ilk mesajını paylaştı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzaydan dönüşlerini başarıyla tamamlayarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaleti yakınlarında Atlantik Okyanusu'na sağ salim iniş yaptı.

SpaceX'e ait Dragon kapsülü, uzaydan Dünya'ya dönüş sürecini başarıyla tamamlayarak beklenen inişi gerçekleştirdi. Axiom Space tarafından canlı olarak yayınlanan iniş anları, heyecanla izlendi.

alpergezeravci.jpg

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya'ya dönüşünün hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, "Merhaba Dünya! Ben geldim." ifadeleriyle duygularını paylaştı. Uzaydan dönüş anları, milyonlarca kişi tarafından heyecan ve ilgiyle takip edilirken, Gezeravcı'nın paylaşımı da büyük ilgi gördü.

Ancak, astronotun kapsülden dışarıya adım atarken zorlandığı gözlemlendi. Bu anlar da canlı yayın sırasında izleyiciler tarafından dikkatle takip edildi. Gezeravcı'nın iniş sonrasındaki sağlık durumu ve uzaydaki deneyimleri merak edilen konular arasında yer alıyor.

Astronotun ailesi, Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşünü mutluluk gözyaşları ile karşılayarak, bu anlamlı anı paylaştı. Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü, Türkiye'de ve dünya genelinde büyük bir sevinçle karşılandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar