Bakan açıkladı: Alper Gezeravcı yurda dönüyor!

Bakan açıkladı: Alper Gezeravcı yurda dönüyor!
Alper Gezeravcı'nın dönüş tarihiyle ilgili merak devam ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan konuyla ilgili paylaşım yaptı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında 2 gün önce okyanusa iniş yaptı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın olduğu bir fotoğrafı paylaşarak "Gurur Duy Türkiye" etiketiyle birlikte, "adam yurda dönüyor" mesajını iletti. Bu paylaşım, Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronotun başarılı misyonunun ardından vatandaşlar arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Alper Gezeravcı, ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan araçla 20 Ocak Cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı. İstasyona giriş yaptıktan sonra Gezeravcı, 13 deney gerçekleştirerek önemli bilimsel çalışmalara imza atmıştı.

Gezeravcı'nın uzaydaki başarılı yolculuğu, Türkiye'nin uzay ve havacılık alanındaki ilerleyişine önemli bir katkı sağlarken, onun başarısı Türk gençlerine ilham kaynağı oldu. Gezeravcı'nın şimdiye kadar gerçekleştirdiği deneyler ve uzay istasyonundaki yaşamı, Türkiye'nin uzay programındaki başarılı adımlarının bir göstergesi olarak kabul ediliyo

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar