Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın dönüşü neden ertelendi?

Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın dönüşü neden ertelendi?
Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 3 Şubat'ta dönmesi bekleniyordu. Ancak dönüşü ertelendi. Peki Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın dönüşü neden ertelendi?

Alper Gezeravcı ne zaman dönecek?

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın görev süresi bitmek üzere. Geri dünyaya dönecek olan Alper Gezeravcı'nın nereye ineceği belli olmuştu. Ancak son açıklanan bilgilere göre Alper Gezeravcı'nın inişi ertelendi. Peki Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Alper Gezeravcı nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın dönüşü neden ertelendi?

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

Alper Gezeravcı'nın geri dönüş yolculuğunun ertelenmesinin ardından açıklanan bilgilere göre en erken 5 Şubat günü Dragon kapsülü ile dünyaya dönebilecek.

ALPER GEZERAVCI NEREYE İNECEK?

Dragon Kapsülü ile Alper Gezeravcı ABD'nin Orlando açıklarında okyanusa iniş yapacaktı. Ancak dönüşün ertelenmesi nedeniyle yeni iniş yeri henüz belli değil.

ALPER GEZERAVCI'NIN DÖNÜŞÜ NEDEN ERTELENDİ?

Alper Gezeravcı'nın 2 Şubatta Dragon kapsülü ile dönmesi bekleniyordu. Ancak açıklanan bilgilere göre dönüşü ertelendi. Yetkililer tarafından henüz dönüşünün neden ertelendiği açıklanmadı.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

1979 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde doğan Alper Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yaptı. Elektronik Mühendisliği lisans eğitimi ve yüksek lisansını tamamladıktan sonra, Türk Hava Yolları'nda kaptan pilotluk yaparak havacılık kariyerine devam etti.

Uzay macerasına başvuru yapma kararını, Türkiye'nin insanlı ilk uzay projesi için yapılan çağrı haberlerini gördükten sonra alan Gezeravcı, başvurusu kabul edilen 30 aday arasında yer aldı. Ankara'da gerçekleştirilen tıbbi ve psikolojik testlerin ardından uzaya gitmeye hak kazandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar