Alper Demirbaş kimdir? Alper Demirbaş neden öldü?

Alper Demirbaş kimdir? Alper Demirbaş neden öldü?
Tıp dünyasının en başarılı organ nakli cerrahlarından biri olan Alper Demirbaş hayatını kaybetti. Birçok kişi başarılı doktorun hayatını merak ediyor. Peki Alper Demirbaş kimdir? Alper Demirbaş neden öldü?

Türkiye'nin önde gelen cerrahlarından olan Prof. Dr. Alper Demirbaş, hayatını kaybetti. Birçok kişi başarılı doktorun neden hayatını kaybettiğini merak ediyor. Peki Alper Demirbaş kimdir? Alper Demirbaş neden öldü?

ALPER DEMİRBAŞ NEDEN ÖLDÜ?

Alper Demirbaş daha önce kanser tedavisi gördüğünü ve bu yüzden 25 Ekim 2023 tarihinde emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Alper Demirbaş kanser tedavisi gördüğü süreçte COVID-19'a yakalanarak hayatını kaybetti.

ALPER DEMİRBAŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Alper Demirbaş, 7 Ağustos 1963 tarihinde Çorum'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Genel Cerrahi alanında uzmanlık, doçentlik ve profesörlük unvanlarını elde etti. Türkiye'de birçok ilki gerçekleştiren Demirbaş, 4900 böbrek nakli, 500 karaciğer nakli ve 95 pankreas nakli ameliyatını başarıyla tamamladı.

Uzun yıllar boyunca tıp alanındaki başarılarıyla hem Türkiye'de hem de uluslararası düzeyde Prof. Dr. Alper Demirbaş, birçok ödül kazandı. Ödüller arasında Eczacıbaşı Tıp Ödülü, Akdeniz Üniversitesi Hizmet Ödülü, İzder Yılın Tıp Adamı Ödülü, Sabah Akdeniz Gazetesi Yılın Bilim Adamı Ödülü ve VTV Antalya’nın Marka Değeri Ödülü gibi prestijli başarılar bulunmaktadır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar